Dit is de allerbeste slaaptip ooit. Bij mijn kinderen werkt het echt!

Dit is de allerbeste slaaptip ooit. Bij mijn kinderen werkt het echt!

Heb jij ook van die moeilijke slapers, net als ik? Van die lieve, vrolijke stuiterballen die ā€™s avonds maar niet willen slapen en die hun slaapkamer omtoveren tot een soort Neverland, waar ze in hun verbeelding hele avonturen beleven terwijl jij denkt dat er nog eens eentje door het plafond naar beneden komt zeilen? Dan heb ik goed nieuws voor je. Ik heb namelijk een manier gevonden waardoor ze EINDELIJK eens gaan slapen! Mijn jongens vragen nu elke avond om: slaapkriebels.

Geschreven door Annette

Jawel, je leest het goed. Die onvermoeibare slaapweigeraars van mij die maar niet in bed waren te houden (zelfs monsters-onder-het-bed verhalen hielpen niet), vallen nu zowaar in slaap. Ik kwam op het idee doordat ik een soortgelijke methode gebruik aan het einde van mijn Pilates-lessen en de helft van de deelnemers valt altijd geheid in slaap, dus waarom zou dat voor mijn kinderen anders zijn! En omdat wij als ouders elkaar een beetje moeten steunen, deel ik die tip natuurlijk graag met jullie. Probeer hem uit, baat het niet, schaadt het niet, maar hier is het succes gegarandeerd.

Verschillende tijden naar bed

Allereerst brengen we ze elk op verschillende tijden naar bed. Zo krijgen ze beiden eventjes helemaal alleen de aandacht en brengen ze elkaar niet op nieuwe wilde ideeĆ«n, zoals heel hard rondjes rennen in het donker bijvoorbeeld zodat je ’s avonds laat weer naar de huisartsenpost kunt rijden omdat eentje vol tegen de deurpost is gerend. Na het hele riedeltje van wassen, tanden poetsen, pyjama aan en een verhaaltje voorlezen vertel ik ze het volgende:

“Ga maar lekker plat op je rug liggen, met je armen en je benen helemaal uitgestrekt en doe je ogen dicht en voel hoe lekker je op je bed ligt.”

Dan strijk ik met mijn handen door hun haar en langs hun lichaam (n.b. dit doe ik overigens NIET bij mijn Pilates leerlingen) en vertel hardop wat ik doe:

“Ik ga van je hoofd, naar je schouders, over je buik, naar je benen en helemaal naar het puntje van je tenen.”

Helemaal ontspannen

Dit herhaal ik van boven naar beneden net zo vaak totdat ze helemaal ontspannen zijn. De laatste paar keren praat ik steeds zachter - zwijmelstem optioneel - en beweeg ik steeds iets langzamer totdat ze niet eens meer merken dat ik ermee stop. Daarna strijk ik nog een keer met mijn handen door hun haar van achteren naar voren, rondom de oren, en zeg:

“Alle enge dromen halen we eruit. En alle verdrietige dromen halen we eruit. En alle vrolijke dromen stoppen we erin. En alle grappige dromen stoppen we erin. Zo kun je nu lekker gaan slapen tot het weer ochtend is.”

Et voila! Vertrokken zijn ze. Weltrusten …

Beeld: iStock.com