9x dit deden jullie peuters toen je even niet oplette

9x dit deden jullie peuters toen je even niet oplette

Soms is het ineens angstvallig stil aan de andere kant van de kamer. Met een peuter in huis is dat heel verdacht en kan dat vaak maar één ding betekenen. Wij vroegen jullie op social media: wat spookt jouw peuter als je even niet oplet? Hieronder een greep uit de leukste reacties!

1. Blub, ik ben een vis

“Uit het aquarium drinken, samen met de poes.”

2. Partners in crime

“Mijn tweelingjongens zijn echte bondgenoten. Eén leidt mama af en de andere pakt de macaroni of rijst, om vervolgens het hele pak over de vloer te strooien. Twee keer gebeurd, daarna heb ik de pakken hoger gezet.”

3. De kleine dieven

**"**Alles uit de kast halen, luiers pakken, sokken en ondergoed op het wasrek leggen of mandarijnen uit de fruitschaal pakken en op de salontafel leggen."

4. Onder de tafel

“Zodra ze de kans krijgt pakt ze stiekem alles. Fruit, yoghurt en chocopasta. Dan zit ze meestal onder de tafel en haar zusje doet gewoon mee.”

5. De kleine snotneus

“Hier is het een dreumes die dan waarschijnlijk de doos tissues te pakken heeft en die vakkundig leeg trekt.”

6. Waar zijn die druiven gebleven?

“Stiekem een pond druiven opeten. En ik mij maar afvragen wat ze toch steeds in de keuken moest. Het zakje stond iets te dicht bij de rand van het aanrecht, waardoor ze erbij kon. Ik heb toen de overgebleven druiven maar in een bakje gedaan. Kon mevrouw die ook nog naar binnen werken.”

7. De plunderaar

“Een krukje naar het aanrecht schuiven, erop klimmen en de snoeppot plunderen.”

8. Bloemen plukken

“Geen peuter, maar een dreumes hier. Als het ineens stil is, dan kan ik er zeker van zijn dat hij de nepbloemetjes uit een plantje aan het trekken is. Sinds kort schrikt hij dan zodra hij mij ziet en probeert hij ze snel terug te stoppen. Haha!”

9. Smullen maar!

“Het liefst pure chocolade van 85% of meer uit de la halen, voor de la gaan zitten, de reep uit de verpakking halen en smullen maar … En dan onschuldig kijken als ik hem weer betrap met een heleboel chocolade in zijn mond.”

Lees ook: 20 gedachten die je hebt tijdens de driftbui van je dreumes

Beeld: iStock.com