De fase die eeuwig mag duren: dreumesverliefheid

De fase die eeuwig mag duren: dreumesverliefheid

De lange, starende blikken in mijn ogen, talloze kusjes op mijn mond en twee armen stevig om mijn nek geklemd. Van alle fases vind ik dit toch wel de leukste; dat moment waarop je dreumes helemaal hoteldebotel verliefd is op een van zijn ouders!

Geschreven door Annette van den Berg

Bedolven onder kusjes en knuffels

Sinds kort zijn we weer in die fase aangekomen. De fase waarin je dreumes helemaal verliefd op je is! Opeens merkte ik een omslag in zijn gedrag. Sean kijkt me net wat vaker recht in de ogen aan, zijn blik verandert zodra we oogcontact maken en ik word bedolven onder zijn kusjes en knuffels. Met twee handjes om mijn gezicht geklemd kruipt hij dicht tegen me aan en kijkt met een verlegen blik naar alles wat ik doe.

Jaloerse blikken en mama claimen

Hij is nog jaloers ook! Wanneer mijn andere zoons naar me toe komen voor een knuffel, of wanneer mijn man me een kus geeft, komt hij aanrennen en duwt ze protesterend bij me weg. Vervolgens kruipt hij bij me op schoot en claimt me helemaal voor zichzelf. De jongens moeten hier vaak hartelijk om lachen, maar ook al ben ik dol op die kleine knuffels, ik moet hem toch ook wel leren dat de anderen net zo goed knuffels mogen komen halen.

Volop genieten

Het lijkt echt te kloppen wat ze zeggen, dat op een bepaalde leeftijd jongens gek zijn op hun moeder, terwijl meisjes gek zijn op hun vader. Helaas voor mijn man gaat al die dreumesverliefdheid naar mij toe, want we hebben drie zoons en geen dochters. Voor zolang als deze fase duurt geniet ik maar met volle teugen van al die kleine liefdesuitingen, want voor je het weet belanden we in de puberfase en is het afgelopen met al dat gekus en geknuffel!

Lees ook: De piemelfascinatiefase: ‘Mama, waar is jouw piemel?’

Beeld: iStock.com