7x verkoelende waterspelletjes

7x verkoelende waterspelletjes

De zomer is in volle gang en er is geen betere manier om af te koelen en plezier te hebben dan met waterspelletjes. In deze blog deel ik een scala aan leuke en eenvoudige waterspelletjes die perfect zijn voor kleine kinderen. Van schatten en waterballonnen tot waterglijbanen en watertafels, voor elk wat wils. Na deze blog ben jij klaar voor dagen vol waterpret!

Geschreven door Nadia

1. Schattenvangen

Vul een grote bak met water en gooi er wat kleine speelgoedschatten in zoals plastic diertjes of balletjes. Laat de kinderen met een visnetje de schatten proberen te vangen. Een leuke manier om kinderen te vermaken en ze verkoeling te bieden.

TIP! Ook leuk om van te voren samen te kijken welke dingen er blijven drijven en wat er zinkt.

2. Waterstraal limbodansen

Kleine kinderen zijn nog zo heerlijk lenig. Gebruik een tuinslang en spuit de waterstraal als ’limbostok’ en laat de kinderen onder de straal door dansen terwijl het water steeds lager wordt gezet. Hoe laag kunnen ze gaan zonder nat te worden? Of gaan ze expres dwars door de limbostok om lekker af te koelen?

Spelen met waterspuit

3. Waterflessen omgooien

Vul een paar plastic flessen en neem een bal, probeer je kinderen met de bal de waterflessen om te laten gooien. Ze krijgen een punt voor elke keer dat het lukt. Als je wat oudere kinderen hebt kun je ook een fles per kind neerzetten en dat je dan de flessen van de tegenstander moet omgooien. Wiens fles op het eind nog het volste is heeft gewonnen! Zijn je kinderen nog erg klein? Dan kun je beter kleine waterflesjes gebruiken, die zijn niet zo zwaar en gaan dus makkelijker om.

4. Verven met water

Geef de kinderen een bakje water en een grote kwast, maak de kwast nat en teken ermee op de muur of op de grond. Zo kunnen ze tekenen met water. Een vlakke ondergrond werkt wel beter dan gewone, ruwe stoeptegels. Ze kunnen ook op elkaar ā€˜vervenā€™, dat voelt ook nog eens heel grappig!

5. Waterballonnen, maar net even anders

We zijn ons inmiddels bewust van het schadelijke effect van plastic in de natuur, maar toch zijn waterballonnen een groot succes. Een mooi alternatief voor die waterballonnen die in stukjes achterblijven zijn sponsjes of herbruikbare waterballonnen.

6. Watertafel avonturen

Hier ook altijd een groot succes, de watertafel. Kinderen kunnen hun eigen avonturen beleven en hun fantasie de vrije loop laten. Als inspiratie; ze kunnen bootjes laten varen, plastic dieren die komen spelen in het water, doe er ijsklontjes en pinguĆÆns bij om een ijswereld te maken of laat bloemen drijven in het water om er een magisch tafereeltje van te maken.

7. Waterglijbaan maken

Wij zetten hier altijd de glijbaan in het badje, zeker als de glijbaan nat is gaat die lekker hard en dan plonsen ze met een grote lach in het verfrissende water. Heb je geen glijbaan? Dan kun je ook met een plastic zeil een buikglijbaan maken. Spuit wat zeep en water op het zeil, aanloopje nemen en glijden maar! Wedstrijdje wie er het verste kan glijden?

Ik denk dat je nu genoeg inspiratie hebt om de komende tijd weer lekker buiten te spelen en verkoeling te zoeken met je kind. Veel spetterplezier!

Beeld: iStock.com/ wundervisuals & ozgurcankaya