5x samen bewegen met je kind op de leukste manieren

5x samen bewegen met je kind op de leukste manieren

Sportieve activiteiten met je kleine: je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Ik vond het nog best lastig om iets te bedenken. Nee, je kunt beter niet meteen een Crossfit wedstrijd met je peuter doen, maar samen bewegen is hartstikke leuk én gezond. Het is goed voor het zelfvertrouwen en de ontwikkeling van je kind.

Geschreven door Katja

Dus wilde ik, als moeder van een 2,5-jarige mini-me, graag wat meer samen met mijn dochter bewegen. Goed voor haar, goed voor mij en goed voor onze band, dacht ik. Maar jeetje, het blijkt nog best ingewikkeld om zoiets te vinden. Vond zij het niet leuk, vond ik het niet leuk, was het geen lekker weer … Uiteindelijk bleken deze vijf dingen een groot succes.

1. Peuterzwemmen

Peuterzwemmen is een leuke manier om lekker te bewegen én goed om je kleine ‘watervrij’ te maken. Dat betekent dat hij de angst voor water verliest en straks met zwemles gewoon durft. Er worden spelletjes gedaan, het water is ietsjes warmer dan normaal en ik mocht mee in het water. Gezellig!

2. Bewegen met nijntje

Wie is er niet gek op nijntje? Wist je dat dit lieve konijntje ook van bewegen houdt? In samenwerking met het KNGU heeft nijntje zelfs een speciaal beweegprogamma ontwikkeld voor kinderen van 2 t/m 5 jaar oud. Peuter en kleuters leren spelenderwijs de basisvormen van bewegen. Doe mee en haal samen met je kind het nijntje Beweegdiploma. Leuk weetje: ouders waarderen zowel de kwaliteit van het programma als de variatie in het les- en beweegaanbod met het cijfer 8!

3. Leuk doe-pad

In zo’n beetje iedere stad, plaats of dorp heb je wel een doe-pad. Een kabouterwandelpad, een paddenstoelenpad, een muziekbos … je kunt het zo gek niet bedenken. Hartstikke leuk, goedkoop én lekker buiten (zelfs leuk met een beetje regen).

4. Peutergym

Als jouw kind, net zoals de mijne, het liefst op alle tafels en stoelen klimt en energie heeft voor een heel voetbalelftal, is peutergym misschien wel wat. Heel erg goed voor de motorische ontwikkeling én alvast een voorproefje van de gymlessen die je kind straks op de basisschool gaat krijgen. In de meeste peuterlessen ga je als ouder zelf ook aan de slag en je bent er sowieso altijd bij.

5. Tablet spelletjes

Speelt jouw kleine ook zo graag met de tablet? Wat dacht je van een leuk sportspelletje? Tegenwoordig bestaan er hartstikke veel apps die kleintjes uitdagen te bewegen. Doen!

Beeld: iStock.com