Hout is goud: 3 redenen om nu voor houten speelgoed te kiezen

Hout is goud: 3 redenen om nu voor houten speelgoed te kiezen

Als klein meisje speelde ik thuis met de houten speelgoedtrein, waar mijn vader als klein jongetje ook mee speelde. Mijn moeder had een houten poppenhuis van vroeger en ook dat was een favoriet bij ons thuis. Ik, mijn zusje én al onze vriendinnetjes hebben er veel mee gespeeld.

Nu ik zelf twee kleintjes heb, spelen zij ook weer met het speelgoed van opa en oma. Wel alleen daar, want er zijn meer kleinkinderen in de familie en iedereen wil natuurlijk met het ‘oude’ speelgoed van hen spelen. Hoewel, oud? Hout gaat generaties lang mee en blijft mooi!

Houten speelgoed is tijdloos

En ik bedoel: een houten speelgoedtrein en een poppenhuis, gaat dat ooit uit de mode? Voor de komende feestdagen heb ik daarom een doel voor mezelf gesteld: de houten speelgoedcollectie van mijn kinderen uitbreiden. Hopelijk kunnen zij dan ooit, als ze zelf kinderen hebben, ook hun kinderen met dit speelgoed laten spelen.

Meer houten speelgoedsoorten dan ooit

Wat ik zo leuk vind, is dat het houten speelgoed van nu echt vernieuwd is. Ken je de webshop PSikhouvanjou? Daar vind je houten items van meer dan 30 houten speelgoedmerken. Vroeger beperkte speelgoed van hout zich tot een poppenhuis of trein, maar tegenwoordig kun je zelfs muziekinstrumenten van hout kopen. Ook heeft het allemaal leuke kleurtjes, terwijl het vroeger vooral blank hout was. Mijn kleine man is helemaal weg van dino’s, dus hoe leuk is deze dinoset!? En deze bijenset voor mijn dochter vind ik ook helemaal het einde.

Duurzame keus voor de feestdagen

Wat ik ook fijn vind: dit is natuurlijk veel duurzamer dan plastic speelgoed. Niet alleen gaat het langer mee en hoef je dus minder vaak nieuwe te kopen, het is ook een beter alternatief dan plastic. Met de feestdagen in zicht, weet ik wel wat ze krijgen!

TIP Als je zelf niet zo’n inpakker bent, zit je bij PSikhouvanjou ook goed. Ze hebben namelijk een gratis inpakservice, die ook nog eens is afgestemd op de reden van het cadeau. Zo kan je kiezen voor Sinterklaas en Kerst, maar bijvoorbeeld ook voor ‘verjaardag jongen’ of ‘kraamcadeautje meisje’. Handig! En het scheelt weer rollen inpakpapier voor in de zak of onder de boom.

Geschreven door Anne

Beeld: iStock.com