25 manieren om nee te zeggen tegen je kind (zonder nee te zeggen)

25 manieren om nee te zeggen tegen je kind (zonder nee te zeggen)

Vanaf het moment dat je kind kan rollen en zitten tot ergens ver in de puberteit … aan nee zeggen ontkomen wij moeders gewoon niet. Ik ervaarde zelf dat het woord ‘nee’ een soort magische krachten lijkt te bezitten. Ik merkte en hoor dat ook bij andere moeders, want wanneer je ‘nee’ zegt lijken onze kinderen een reden zien om nog een stapje verder te gaan. Herkenbaar?

Geschreven door Suzanne

Alsof ze denken: als je dan toch al betrapt bent, kan je er maar beter het beste uit halen. Dus doei mam! Maar van de hele dag NEE! roepen wordt niemand blij. Ik heb daarom de proef op de som genomen en deel vandaag 25 manieren om nee te zeggen. Vuistregel: don’t say the word! Bij mij werkte dit veel beter. En bij jou? Succes hé!

25 alternatieven voor ’nee’ tegen je kind

1. Niet nu.

2. Kom daar maar vandaan.

3. Wat vind je dan van dit?

4. Ik vind het vervelend als je dat doet.

5. Dit is niet zo veilig.

6. Kan je me laten zien hoe je het gaat doen?

7. Misschien een ander keertje.

8. Denk even na hoe je dit het beste kunt doen.

9. Je weet dat dat niet mag.

10. Zal ik je even helpen?

11. Ik snap dat je het heel graag wilt, maar dit gaat nu even niet.

12. Laten we iets anders proberen.

13. Dat is niet van jou, waar is jouw knuffel/speentje/beker/…?

14. Dit gaat zo niet werken.

15. Zullen we dit doen in plaats van dat?

16. Ik wil dit ook graag, maar het kan niet.

17. Zal ik even laten zien hoe je dat het beste kunt doen?

18. Ik kan je dit zo niet laten doen.

19. Wat was onze regel ook alweer?

20. Er is een betere manier om dat te doen.

21. Wat denk je dat het antwoord is?

22. Leg eens uit wat je bedoelt.

23. Dit is niet de manier hoe we het doen.

24. Dit is niet de handigste manier om dat aan te pakken.

25. Is er ook een andere manier om dat te doen?

Deel je verhaal

Wil je ook graag ook een verhaal met andere mama’s to be delen? Dat kan! Stuur je blog (500 - 800 woorden) naar redactie@wij.nl. Anoniem plaatsen is mogelijk.

Beeld: iStock.com