Z贸 shop je budgetproof kinderkleding

Z贸 shop je budgetproof kinderkleding

Wat is het leven duur geworden! De prijzen rijzen de pan uit. Zo ook van kinderkleding, dat je toch echt nodig hebt. Omdat die kleintjes groeien als kool, ze soms hun broeken kapot kruipen en je dan weer te maken krijgt met die onuitwisbare rode pasta- of fruitvlekken die precies naast de slab in hun kleding trekken. Precies! In deze blog deel ik daarom mijn tips, zodat jij met een kleiner budget in deze dure tijden toch de leukste kleding voor je kinderen kunt shoppen.

Geschreven door Nadia

Kleding kopen hoeft niet duur te zijn

Heb je net een mooi jurkje gekocht voor je dochter, is ze er een week later alweer uitgegroeid. Ok茅, niet letterlijk een week, maar zo voelt het soms wel. Dat groeien gaat zo snel. En altijd maar nieuwe kleding kopen kost ook genoeg. Zelf koop ik niet alle kleding voor mijn kinderen uit de nieuwste collectie in de winkel. Het is een stuk duurder, het is niet goed voor het milieu om alles nieuw te kopen en daarbij is het ook helemaal niet nodig. Inmiddels heb ik een aantal dingen waar ik op let om de mooiste kleding te kopen zonder de hoofdprijs te moeten betalen.

Shop in de SALE!

Shoppen in de uitverkoop is een voor de hand liggende optie, nieuwe kleding kopen in de winkel, maar goedkoper. Door het jaar heen zijn er altijd verschillende uitverkopen die meestal in dezelfde periode beginnen. En hoe sneller jij weet dat die leuke kinderwinkel in de stad uitverkoop heeft, hoe eerder je er bent en de mooiste items uit de rekken haalt. De meeste winkels houden na de zomer een sale om de zomercollectie te verkopen om ruimte te maken voor de wintercollectie, en andersom. Houd bijvoorbeeld de social media in de gaten om te weten op welke dag de sale in jouw favoriete winkels begint.

Niet veel tijd om alle aanbiedingen uit te pluizen? In webshops kun je vaak een speciale pagina vinden, waarop je alle laatste aanbiedingen in een overzicht te zien krijgt. Zoals op deze sales pagina van Pr茅natal. Zeker een aanrader om te checken.

Outletshopping

Wil je graag kleding van een bepaald merk? Dan kan je dat meestal goedkoper kopen in een outlet. Sommige kledingmerken hebben winkels waar zij de oude collectie verkopen, maar ook kleding in een minder populaire kleur of maat. Een kleur die minder populair is hoeft helemaal geen rare kleur te zijn, de mening van de massa is tenslotte niet altijd jouw mening. Misschien staat die grijze trui jouw zoontje wel geweldig!

Rek van baby- en jassen

Tweedehands kleding

Vies en armoedig is het allang niet meer om tweedehands kleding te kopen, dus waarom zou je dat niet doen? Zeker de mini-maatjes worden enorm veel als nieuw aangeboden, baby鈥檚 dragen het vaak maar een paar keer voordat ze eruit gegroeid zijn. En natuurlijk zijn er ook nog mama鈥檚 die braaf maatje 50 hebben gekocht, maar dat hun baby begint in 56. Dan is maat 50 gewoon helemaal nieuw. Ik wil je een paar tips geven hoe jij de mooiste pareltjes kunt kopen en waar.

 • De kringloopwinkel
  In de meeste steden zitten kringloopwinkels, de ene wat netter en beter georganiseerd dan de ander dus kijk van te voren eens welke winkel je aanspreekt. Ik hou zelf altijd van een overzichtelijke winkel, dus waar de kinderkleding allemaal netjes op een rek hangt en er goed licht is om de kleding te bekijken. Vaak vind ik de kleding in een kringloop net niks, maar ik heb er toch wel een paar leuke items vandaan. Af en toe even neuzen en wie weet hangt er net een parel aan de rekken.
 • Markt op feestdagen
  Op de markt kan iedereen alles kopen en verkopen, denk aan Koningsdag of Bevrijdingsdagmarktjes. Maar ook bij grotere markten zoals in Amsterdam, die een populaire markt in de IJhallen heeft, is het aanbod kinderkleding vaak groot. Bij markten is het altijd belangrijk om vroeg te komen, de beste spullen liggen dan net uitgestald. Dan heb je de meeste keuze.

 • Verkoop apps en websites
  Hoe kan het ook anders, op social media kan alles, dus ook tweedehands kleding kopen. Kijk eens op Facebook of er verkoopgroepen zijn in jouw omgeving. Dan kun je het ook bij de verkoper thuis ophalen en even checken of het echt in goede staat is. Op Instagram kun je zoeken naar accounts die namen hebben als 鈥榢astjevanNAAM鈥, zoek eens op de hashtag #kastjevan en volg accounts met kledingstijl die jij leuk vindt. Ook op sites of apps zoals Marktplaats kun je kleding kopen, maar ik maak zelf tegenwoordig veel gebruik van de app Vinted. Ik vind het in die app namelijk ontzettend handig dat er zoveel filtermogelijkheden zijn. Zelf kies ik altijd bij 鈥榮taat鈥 voor 鈥楴ieuw鈥, 鈥楴ieuw zonder prijskaartje鈥 of 鈥楬eel goed鈥. Ook filter ik soms op kleuren, maat en merk. Handig als je iets specifieks zoekt.

 • Via vrienden en familie
  Misschien heeft jouw zus of goede vriendin wel kinderen die iets groter zijn dan jouw kinderen, dan kun je prima kleding van hen overnemen als het ook jouw stijl is. Of wie weet kunnen jullie ruilen als zij ook een kind heeft die kleiner is dan jouw jongste. Win-win situatie!

Waar let je op bij het kopen van tweedehands kleding?

Nog een paar tips waar je specifiek op moet letten om de mooiste kleding te kopen. Deze tips werken het best als je de kleding in het echt ziet, op een foto kunnen dingen er soms toch anders uitzien.

 • Bekijk de kleding in het algemeen, ziet de stof er nog mooi uit? Is de kleur nog mooi en niet vaal?
 • Daarna check ik of de mouwen bij de pols nog mooi zijn, die worden snel vies met eten of knutselen. In orde?
 • Dan bekijk ik de boord van de kraag, zelfde verhaal; spugen, kwijlen, eten en de kraag is vies!
 • Ook kijk ik even naar het merkje in de kleding, maar dat is meer voor de prijs en kwaliteit. Een shirtje van een goedkopere winkel wil ik minder voor betalen dan een merkshirtje.

Veel plezier met het shoppen van die nieuwe, budgetproof garderobe.

Beeld: iStock.com