Zo maak jij zelf de leukste themataart

Zo maak jij zelf de leukste themataart

Tegenwoordig is het helemaal hip om een thema te geven aan de verjaardag van je kind. Ik doe het zelf ook al sinds hun eerste verjaardag. Toen koos ik de themaÔÇÖs nog, nu ze wat ouder zijn mogen ze zelf kiezen. De versiering, het servies en natuurlijk een taart tover ik dan om tot het gekozen thema. Ik vind dat super leuk om te doen en krijg altijd weer enthousiaste reacties op de taart. Daarom deel ik graag met jullie hoe je in een handomdraai een themataart maakt voor jouw jarige job.

Geschreven door Nadia

Taart kopen of zelf maken?

Je kunt natuurlijk ergens een kant-en-klare taart bestellen in jouw thema, maar meestal hangt daar ook wel een flink prijskaartje aan. Is het dan niet leuker om zelf een eetbaar pronkstuk te maken? Misschien kan je de taart wel samen met je kind maken, helemaal gezellig. Zelf kies ik graag voor een biscuitcake met een lekkere vulling zoals banketbakkersroom of vruchten. Mocht je nou geen tijd hebben om zelf de hele taart te maken kun je ervoor kiezen om een basic taart te kopen in de supermarkt en die te decoreren, of, wat ik meestal doe, is de dripcake van de HEMA kopen. Je hebt die in roze, groen en bruin dus daar kan je ook veel kanten mee op.

Dripcakes van Hema

Kant-en-klare dripcakes van HEMA

1, 2 of 3 lagen taart?

De dripcake van HEMA is in drie maten verkrijgbaar: 8-persoons, 16-persoons en 24-persoons. Je kunt er dus ook voor kiezen om de taart te stapelen en een themataart te maken van twee of drie lagen. Handig als je een grote familie hebt of als je veel bezoek verwacht.

Dripcake HEMA in eenhoorn thema

Hoe kom je aan themaspullen?

Van de meeste populaire kinderidolen zijn kleine plastic figuurtjes verkrijgbaar, denk dan aan Paw Patrol, Frozen of Bing. Maar ook gewone speelgoedautootjes en plastic dieren zijn prima voor op je taart. Duik de speelgoedkist van je kind in en zoek naar zijn favoriete figuurtjes, even afwassen en ready to go.

Leuke taartdecoratie kun overal wel vinden, zelfs in de supermarkt. Denk aan taarttoppers, sprinkles, eetbare lijm, eetbare stiften en zelfs eetbare glitters. Verder is er online ook onwijs veel leuks te vinden. Elke verjaardag ga ik weer op zoek naar de leukste versiering en sprinkles, ik moet dan ook bekennen dat ik inmiddels een kist vol heb met verschillende bakproducten en taarttoppers. Je kunt het zo uitgebreid maken als je wilt en je jarige prins of prinses zal het geweldig vinden!

Heb je nog geen figuurtjes of decoratie van het gewenste thema in huis kun je kijken in de (speelgoed)winkel of online. Bij HEMA vind je o.a. deze leuke thema versiersets:

Let er wel goed op dat de figuurtjes klein genoeg zijn voor op de taart. Kun je niets naar wens vinden of vind je het te duur? Dan kun je altijd nog mooie plaatjes uitprinten, vastplakken aan sat├ęprikkers en die in je taart prikken. Je kunt ook best veel zelf maken; een taarttopper met de leeftijd kun je knippen uit glitterkarton en op sat├ęprikkers plakken, en ook een mooie vlaggenlijn is zo gemaakt met washitape aan een draadje en ook weer met sat├ęprikkers aan de uiteindes. (een must-have dus, die sat├ęprikkers als je een taart decoreert)

Tijd voor themataart!

En dan is het de ochtend van het feest. Taart? Check! Themadecoratie? Check!!

Tijd om te beginnen met decoreren. Zelf koop ik altijd nog witte frosting of glazuur en voedingskleurstof. Ook doe ik meestal nog wat bijpassende sprinkles of snoepjes erbij. Ik begin met kijken waar de thema figuurtjes komen te staan en begin daaromheen te decoreren. Die leuke toefjes die je vaak ziet op taarten? Gemakkelijk zelf te maken met frosting en een spuitmondje. Oefen een paar toefjes op een schoteltje en je zult zien dat ook jij dat makkelijk kunt maken. De frosting die ik kant-en-klaar koop is wit, maar door er wat kleurstof doorheen te mengen kan ik alle kleuren toefjes maken die ik wil.

Thema idee├źn

Om je een beetje te helpen heb ik een paar leuke thema ideetjes voor je verzameld.

1. Jungletaart

Instagram: @knutselicious

Plastic dieren met feesthoedjes die je makkelijk maakt van papier.

2. Disneyfiguren thema

De Kleine Zeemeermin

Zoals Frozen, Cars, Mickey Mouse, De kleine Zeemeermin of The Lion King.

3. Dinotaart

dinotaart

Voeg plastic dino’s toe op de taart en doe daar naar eigen inzicht nog meer (eetbare) items bij.

4. Werkvoertuigen taart

Dripcake met bulldozer

Super leuk met een kleine kiepwagen, graafmachine en bulldozer. Extra leuk als je wat oreo of brownie verkruimeld alsof het modder is.

5. Snoeptaart

Dripcake met snoep

Versier de taart met allerlei vrolijk gekleurde snoepjes en macarons.

6. Eenhoorntaart

Instagram: @knutselicious

Koop een eenhoorn taartopper en een eetbare zwarte stift om oogjes te tekenen.

Heel veel bak- en decoreerplezier!

Beeld: iStock.com/juliannafunk, evgenyatamanenko, Artem Zakharov, artoleshko, RuthBlack, Wirestock, BarvArt, Achisatha Khamsuwan, HEMA, Instagram.com/knutselicious