We openden de klaagmuur en jullie ergernissen zijn erg herkenbaar

We openden de klaagmuur en jullie ergernissen zijn erg herkenbaar

Natuurlijk houd je van kinderen en doe je alles voor ze, maar soms ben je het even hé-le-maal zat! We snappen je. Daarom opent WIJ op social af en toe de klaagmuur. En onder het mom ‘gedeelde smart is halve smart’, delen we hier een aantal van jullie reacties.

1. Zelfde als haar broer

“Hier een zoon van 5,5 en een dochter van 2,5. Onze dochter zet bij bijna alles een keel op waar je oren van gaan klapperen. Weinig is goed genoeg en ze wil alles kunnen wat haar grote broer ook doet. Soms best vermoeiend om haar maar steeds te vertellen dat ze daar echt nog te klein voor is. Hè lekker, even klagen.”

2. Bekkeninstabiliteit

“Stiekem denk ik wel eens “stukje brood op de grond, zal ik hem anders morgen oppakken?” voor ik de 10.000ste keer squads doe met bekkeninstabiliteit. Wat is dat kut zeg! Sinds de week na de bevalling last van, al zeven maanden pijn nu. Zo klaar mee, kan niet wachten om weer te sporten enzo! #duurtlang”

3. Papa ‘hoort’ niks

“… papa die rustig doorslaapt wanneer de kleuter vanaf 6.30 een “apekooi” maakt van ons bed! Ik ben douchen, succes ermee!”

4. Ach, die peuterpuberteit

“Driftbuien en dan vooral die in het openbaar. Waar mensen kijken alsof je in het freaking uilenbos staat en elke blik afkeurend is. “Ja, Corrie, ik vind dit ook niet tof, zo midden in een winkel dat geblèr. En nee, hij is niet moe of hongerig. Hij krijgt z’n zin alleen niet.“

Lees ook: Een speeldate van je kind en een vriendje in 23 stappen

5. Kinderbekers in 100 kleuren

“Waarom zijn er überhaupt verschillende kleuren kinderbekers? Ik wil gewoon zwart voorstellen. Mama blij, peuter niks te kiezen.”

6. DOODMOE

“Een baby van 9,5 maand die al wèèr weeeeeken niet doorslaapt en 2/3/4 keer per nacht wakker wordt. Wij zijn helemaal gesloopt.”

7. Koortslip

“Ik heb momenteel een koortslip, dus ik kan mijn dochter al dagen geen normale kus geven! ZO. Dat is mijn klaagpunt van de dag!”

8. Nieuw bed = nieuw bedritme

“Nieuwe kamer voor zoon van 3,5 (baby op komst, 37ste week zwangerschap). Ikea-bed omgedraaid naar hoogslaper ivm de ruimte, wel met dezelfde bedtent. Deze week nog geen dag gehad dat hij gewoon de hele nacht in zijn eigen bed ligt én voorbij 6 uur slaapt. OK, hij is verkouden (en mama dus ook) maar mama is zo moeeee!”

9. Minder stress, hoe dan?!

“Ik ben 6,5 maand zwanger en heb twee zoons van 4 en 6. Ik heb zwangerschapsdiabetes en zo is er afgelopen week hoge bloeddruk geconstateerd. Jongste zoon heeft twee weken geleden zijn elleboog gebroken en moest toen meteen geopereerd. Heeft afgelopen week nieuw gips gekregen en lijkt nu een allergische reactie te hebben (waarschijnlijk door het jodium-gaasje dat onder zijn gips zit), waardoor hij onder de jeukende bulten zit em wij dus de halve nacht wakker zijn geweest met een jammerend kind. En ik moet dus zorgen voor minder stress voor mezelf. Ehm, hoe dan?! Lekker hoor, even klagen!”

Ook je verhaal delen?

Heb jij een bijzonder, mooi, ontroerend of grappig verhaal en wil je die graag met andere mama’s (to be) delen? Deel je verhaal (500-800 woorden) via redactie@wij.nl. Anoniem blijven? Dat kan. Vermeld dit er dan bij. Let op: verhalen die elders al online verschenen zijn, worden niet gepubliceerd.

Beeld: iStock.com