Typisch papa: 5 verschillen tussen papa en mama

Typisch papa: 5 verschillen tussen papa en mama

Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus. En zo is dat ook bij papa’s en mama’s. Zodra jouw man vader wordt en jij na de bevalling gierend van de hormonen pendelt tussen hevige verliefdheid en verbeterwoede (want nee lieverd je moet hem echt zó vasthouden) merk je al snel dat papa dingen anders aanpakt. WIJ bespeurt vijf typische verschillen tussen papa en mama. Welke herken jij het meest?

1. Cameramomentjes à la papa

Waar wij moeders onze baby in de mooiste omslagdoek draperen op bed voor een heuse fotoshoot inclusief milestone cards, kiest papa voor een totaal andere insteek. Het is toch veel leuker om video’s van jullie kleine te maken nét op het moment dat hij keiharde scheten laat en rood aangelopen zijn luier vol werkt? Onder luid gejuich legt hij dit vast en plaatst de video vervolgens apetrots in de familie-app. Wat nou schattige, perfecte foto’s van jullie kind. Het is toch veel leuker om dat babyhoofd volledig in te zoomen en vast te leggen met een gigantische onderkin? Zendt. Ping!

2. Het bedritueel

Waar jij als een ware mamaleeuw jullie kleine welp volgens een vast ritueel in bed probeert te leggen en hier flink de tijd (en energie) voor uit trekt als het even niet lukt, pakt papa dit fenomeen heel anders aan. Wil de kleine niet slapen? Dan neem je hem toch gewoon weer mee naar beneden. Ook als op dat moment net een goede vriend komt buurten. Biertje erbij, kind op schoot, speentje erin. Een rare combi? Welnee. Kan prima mama, niet zo zeuren. Hij wordt vanzelf wel moe en dan leg ik hem alsnog in bed. Wat nou vast ritueel? Go with the flow zul je bedoelen. Dit werkt toch ook? Kijk hij slaapt al.

3. Waterballet

En wat dacht je van het badmoment? Bij zowel mama als papa geliefd. Heerlijk even dat kleine lijfje wassen en masseren. Smelt! Waar wij mama’s vakkundig het kleine babybadje met de juiste temperatuur water vullen, alles keurig van te voren klaar zetten en de kleine rustig onderdompelen, neemt papa jullie kind liever gewoon mee onder de douche of in het grote ligbad. Huppekee. Veel leuker dit! Samen nat worden, lekker rondspetteren en veel herrie maken. Wat nou rustig doen mama? We gaan eerst nog even lekker gek doen en rare geluidjes maken. Vanaf de zijlijn bekijk je het waterballet en betrap je jezelf op een grote glimlach. Ja, oké, oké.

4. De deur uit

Waar wij moeders de luiertas steevast nog even aandachtig checken voor we deur uitgaan, pakt papa het ding uit de hoek, gooit het om zijn schouder en gaat gewoon op pad. Of er genoeg luiers in zitten? Vast wel. Komt allemaal goed. We zien het wel. En waar je moederinstinct zegt dat je tijdens die ene stormachtige dag beter geen wandeling kunt maken, vliegt papa gewoon de deur uit met kind. Welnee, gewoon die wagen een beetje goed vasthouden. Niks aan het handje, gaan met die banaan. Met een verwaaid kapsel en een vredig slapend kind, komt hij terug. Lichtelijk jaloers hoor je aan dat het heerlijk was om even uit te waaien.

5. Dress to impress

En tot slot, aankleden. Waar wij moeders als een vis in het water zijn als het gaat om aankleden, weet papa het te presteren om de meest onlogische combinaties te maken van printjes en kleurtjes die je nou juist net NIET bij elkaar wilt zien. Je probeert je kaken stijf op elkaar te houden, want ook hij mag beslissen. Maar man wat ziet jullie kind eruit. En kijk: mooie hanenkam hè? De babyhaartjes steken kaasrecht de lucht in. De kleine vindt het allemaal best en papa maakt daar natuurlijk weer een heerlijk flatteuze (not) foto van. Ping, ping, ping! En jahoor meteen gedeeld in de familie-app. De lachende emoticons en vrolijke reacties van familieleden stromen wederom meteen binnen.

En dan besef je het. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Ook als het om het verzorgen en opvoeden van jullie kind gaat. En ja hij pakt het soms echt anders aan en dat kan soms lichtelijk irritant zijn. Maar geeft toe … het komt altijd goed. En stel jezelf eens de vraag: wanneer heb je hem eigenlijk voor het laatst een compliment gegeven? Hij doet tenslotte zijn best. Op zijn manier. Hij verdient eigenlijk een dikke vette pluim, toch? Ja!

Doe je mee?

Kortom, laten we die papa’s eens in het zonnetje zetten. Kies een mooi moment uit of pak uit op vaderdag. Wat dacht je van een gepersonaliseerd cadeau, zoals een stoere leren sleutelhanger met de naam van jullie kind. Een mooie blijvende herinnering en het is iets wat hij echt bij zich zal dragen (zonder sleutels gaat hij de deur niet uit).

Liever toch iets anders? Hier vind je een uniek aanbod van cadeaus voor vaders. Goede kwaliteit, uniek en snel geleverd. Gewoon doen! Heeft hij je onlangs lichtelijk teleurgesteld op Moederdag? Vergeven, vergeten en door. Iets met Mannen komen van Mars … weet je nog? Precies. Veel succes!

Beeld: iStock.com