Jullie tips voor Nynke: ‘Help, ik krijg mijn dochter alleen wiegend in slaap’

Jullie tips voor Nynke: ‘Help, ik krijg mijn dochter alleen wiegend in slaap’

Iedere week stelt een moeder een prangende vraag via onze FB-rubriek Moeder zoekt advies. Op de vraag van Nynke werd massaal gereageerd. Zij krijgt haar dochter alleen wiegend in slaap en is ten einde raad. Sharing is caring en gelukkig kreeg ze veel tips van jullie.

Geschreven door Redactie

Nynke schreef het volgende: “Het is al twee weken raak. Mijn dochtertje van 8 maanden krijg ik alleen wiegend in slaap. Zodra ik m’n dochtertje in haar bedje leg, brult ze de hele boel bij elkaar. Alleen in m’n armen valt ze in slaap. Ik ben radeloos. Iemand hier ervaring mee? Wat kan ik doen?”

10 adviezen van moeder tot moeder

  1. “Rond de leeftijd van 8 maanden is er een slaapregressie gaande; een grote ontwikkelingssprong! Dat kost zoveel energie en overprikkeling, dat dat doorwerkt in het slapen en ze hun rust bij jou zoeken. Door naast extra hulp te bieden, ook een passend wakkertijden ritme te handen, voorkom je oververmoeidheid en zo help je je kind zoog goed mogelijk door deze sprong. Succes!”

  2. “Soms kan het helpen om langs de osteopaat te gaan. Dit kan blokkades in het lichaam weghalen.”

  3. “Herkenbaar! Ik had een nestje gemaakt van opgerolde handdoeken die net uit de droger kwamen of over de verwarming lagen, flessenkruik erbij, fleecedekentje voor de kroel én een volgezweet shirt met papageur/mamageur. Het hielp niet meteen, maar het maakte het wat makkelijker.”

  4. “Heel het eerste jaar wiegend in bed gelegd. Het is bijna een jaar goed gegaan en nu weer hetzelfde liedje. Leg je er bij neer dat het ooit goedkomt.”

  5. “Neem het voor lief. Waarschijnlijk heeft ze een sprongetje en wil dus alleen bij jou slapen, want dat is vertrouwd. Zo gaat het hier ook. Mijn dochtertje is nu 1 jaar en heeft het nog steeds wel eens. Blijven proberen op bed te doen en anders lekker bij je leggen… Op een gegeven moment is het sprongetje weg en pakt ze haar ritme wel weer, ook met slapen.”

  6. “Onze drie kinderen sliepen bij ons in bed, totdat ze dat niet meer nodig hadden. Dat voelde goed voor ons allemaal. Bij de een duurde dat langer dan bij de ander, variërend van 1 tot 12 jaar (geen grap). Liefde is het (enige) toverwoord!”

  7. “Denk dat ze in haar regeldagen zit. Dan is het niet erg om wat meer te knuffelen. Alleen consequent zijn dat bijvoorbeeld de nacht is om in. Haar eigen bed te blijven slapen. Dan kan je wel bij haar blijven tot ze in slaap valt, maar niet toegeven aan het oppakken en in slaap wiegen. Hoop dat je er wat aan hebt en succes!”

  8. “Onze zoon van 7 maanden heeft dat ook. Tegenwoordig leg ik een warme pittenzak op zijn plekje in bed, deze haal ik als hij eenmaal goed slaapt weg en hij slaapt verder op een voorverwarmde plek. Als ik heb in een koud beg leg, is hij ook in no-time weer wakker.”

  9. “De moedermaffia zal wel op me af komen, but I don’t care. Op den duur moet je haar gewoon laten liggen, je moet immers toch zelf iets kunnen doen even slapen. We zijn geen robots die 24/7 door kunnen blijven gaan.”

  10. “In ons geval was het reflux (4 maanden). Nexium gekregen en op de buik moeten laten slapen. Happiest baby ever. En voordat ik gatenkeepers op mijn nek kreeg: dit was advies door medische specialisten en artsen. Onze baby kon prima draaien rond die leeftijd en was vrij sterk qua spieren.”

Beeld: iStock.com