Tips en musthaves voor buitenspeelpret met je kind

Tips en musthaves voor buitenspeelpret met je kind

Buiten gaat er een nieuwe wereld voor je kleintje open! Magisch, kleurrijk en gewaagd. Van een kleine kwetsbare baby tot een nieuwsgierige avonturier. Er is niets leuker dan samen op ontdekking gaan. Goed begin, is het halve werk. Daarom delen we een aantal tips en musthaves die bijdragen aan heel veel buitenspeelpret. Veel plezier!

Geschreven door Redactie

Wist je dat kinderen die buitenspelen vaak lekkerder in hun vel zitten, beter slapen en eten? Ook is de frisse buitenlucht goed voor jou en je kind. Kortom, ga regelmatig samen de wereld buiten ontdekken. Duik lekker de tuin in, ga ravotten in het bos of pak samen de fiets. En natuurlijk neem je je goedgevulde luiertas mee en maak er een onvergetelijke dag van. Check hier onze tips voor een dagje weg met een baby.

Waarom een loopfiets een must is

Er is niets leuker dan samen fietsen. Voel de de wind door jullie haren. Dit kan natuurlijk met een zitje op jouw fiets of de bakfiets, maar zelf (leren) fietsen is natuurlijk ook ontzettend leuk en goed voor je kind. Begin met een loopfiets. Ideaal voor je kind om buiten op rond te scheuren. Wist je dat je loopfietsjes hebt die al geschikt zijn vanaf één jaar en meegroeien met je kind? Bekijk hier een uitgebreid aanbod driewielers en loopfietsen.

Loopfiets kind

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die een loopfiets hebben gehad, later beter leren fietsen. Het is namelijk supergoed voor de motoriek van je kind. Een goede voorbereiding op het echte werk dus.

Lees ook: Loopfiets voor je kind kopen: waar let je op?

Eigen buitenspeelparadijs

Heb je niet zoveel zin om weg te gaan? Haal de buitenpret dan dichtbij. Zorg in je tuin voor jullie eigen buitenspeelparadijs. Zet een glijbaantje, babyschommel of zandbak in de tuin. Creëer jullie eigen jeule de boule baan, maak kunstwerken met stoepkrijt of bouw een hut. Ook in je eigen tuin is er zoveel mogelijk. Tip: check deze tips voor een kindveilige tuin van onze deskundige Kinderveiligheid Mieke.

Kind op glijbaan in de tuin

Spelen met water

Spetter, pieter pater … wat is er leuker dan buitenspelen in en met water? Met watertafels en waterbanen kun je bouwen, spetteren en de bootjes door de sluizen begeleiden. Of kies voor een heerlijk zwembadje met glijbaan en de leukste speelaccessoires voor in bad. Zwembandjes aan en gaan. Tip: bekijk het uitgebreide aanbod waterspeelgoed van Prénatal.

Kinderen spelen met watertafel

Samen buiten eten

Hoe leuk is het om met mooi weer lekker buiten te eten in de tuin, het park of op het strand. Eten en kleedje mee, en gaan met die banaan. Het kan een aardige kliederboel worden, maar met het juiste kidsproof eetgerei is dit geen probleem. Met een afneembare plastic slab blijven de kleertjes van je kind mooi schoon en spoel je de slab in no-time weer schoon. Maak er samen een feestje van, want die mooie herinneringen pakt niemand meer van je af. Kom maar op met dat mooie weer!