Tamara woont met haar man en 3 kinderen in een camper

Tamara woont met haar man en 3 kinderen in een camper

Samen met mijn man besloten we het roer volledig om te gooien. Momenteel reizen we met onze 3 kinderen (tweeling van 5 en dochter van 2) door de Verenigde Staten in een camper. Het plan is om zeker een jaar in de camper te wonen. Voor ons is het een droom die uitkomt.

Geschreven door Tamara

Na elke vakantie baalde ik dat de vakantie alweer voorbij was … Daar begonnen we weer: opstaan, broodjes smeren, kinderen naar school/opvang, werken, kinderen snel ophalen, avond eten en het bedritueel. Om vervolgens ’s avonds moe op de bank te ploffen. Ik was altijd alweer snel aan het dromen over de volgende vakantie. Dit moet toch anders kunnen? Hoe kan ik meer tijd met mijn gezin doorbrengen? Hoe kan ik wat meer leven zonder klok? Hoe kunnen mijn reisdromen werkelijkheid worden?

Het begon met een 6 maanden camperreis

We besloten een half jaar op reis te gaan met de camper door Europa. We hadden heel wat spaarcentjes. We vonden het prima om ons huis te verhuren voor wat extra inkomsten en ook met ons werk konden we regelen dat we ouderschapsverlof op mochten nemen.

En wat was het gaaf! Ik genoot van het leven zonder klok, alle tijd met elkaar en van alle mooie avonturen die ik samen met mijn gezin beleefde. Ook op reis heb je de nodige ‘opvoedperikelen’. Maar opvoeden zonder de factoren tijd, vermoeidheid en stress maakte het voor mij een stuk gemakkelijker. Zo tof om alle ontwikkelingen die de kinderen doormaakten vol mee te kunnen maken. Onze dochter van toen 1 jaar, liep al vrij snel hele afstanden. Ik had alle tijd om heel de dag op haar tempo samen rond te lopen. Ook was haar tweede woordje “WOW”. Op elk mooi uitzichtpunt zeiden we altijd “wow”, maar op het moment dat mijn dochter dit bovenop een berg als eerste zei, was het toch wel heel bijzonder.

Reizen werkt verslavend

Helaas kwam het einde van de 6 maanden naar mijn mening veel te snel in zicht. We kwamen veel reizigers tegen die ons inspireerden om voor langere tijd te gaan reizen Ook hadden we tijdens het reizen alle tijd om verder te dromen en te onderzoeken wat er nog meer mogelijk was. Zo is het plan ontstaan om voor 1+ jaar door Canada, Amerika en Mexico te reizen met de camper.

Financiën, school, visum, woning, baan opzeggen, uitschrijven uit Nederland, verzekeringen regelen, er kwam een hoop bij kijken. Het half jaar dat ik na de Europa reis in Nederland was, voelde als een hectische driedubbele baan. De Nederlandse wetgeving maakt het niet gemakkelijk om het voor elkaar te krijgen. Maar voor alles is een oplossing. Deze zomer is onze eigen camper verscheept naar Canada. Zelf zijn we erachteraan gevlogen. Enkele reis, want ik weet nog niet wanneer we terug komen.

Wonen in een huisje op wielen van 7x2,5m.

Anderen hebben mij raar aangekeken toen ik ze vertelden dat we lang in een kleine camper gaan wonen. Voor mij geeft het juist een enorme ruimte en vrijheid doordat ik bijna elke dag een andere achtertuin heb en de hele wereld voor mij ligt. We leven veel buiten, zijn veel op pad, en vinden het ook heerlijk om dan even tot rust te komen in de camper. De kinderen zijn vaak benieuwd waar we terecht komen en verkennen dan graag de omgeving. Ze vermaken zich het beste met water, takjes, stokjes en steentjes. Natuurlijk is de camper soms echt wel eens te klein. Vooral wanneer we ziek zijn of het veel regent. En een keertje lekker lang onder de douche staan is op dit moment ook enorme luxe voor ons.

Ik sta aan het begin van mijn nieuwe avonturen en ben heel benieuwd wat dit nieuwe leven mij allemaal gaat brengen. Het wonen in een huis op wielen, voor mij op dit moment het ideaalbeeld.

De komende tijd deelt Tamara meer avonturen op WIJ.nl. Ook kun je haar volgen via Instagram.

Beeld: iStock.com