Podcast tip van de redactie #6: Wie het weet mag het zeggen

Podcast tip van de redactie #6: Wie het weet mag het zeggen

Podcasts! Wie luistert ze niet? Op de redactie zijn we fan en kunnen we onze lol op, want het wemelt inmiddels van de podcastseries. Vandaag de podcastserie ā€˜Wie het weet mag het zeggen’. In deze humoristische en goudeerlijke podcast worden kwesties behandeld waar je als ouder tegenaan loopt. Denk aan vragen als: is het okĆ© om alcohol te drinken waar kinderen bij zijn en of je als ouder een favoriet kind kan hebben. Ook delen ze fijne tips met je. Van het ideale ontbijt tot tips om te reizen met kleine kinderen. En ze maken het niet mooier dan dat het is.

Geschreven door De Redactie

Over Wie het weet mag het zeggen

Wie het weet mag het zeggen is een podcast waarin herkenbare dilemmaā€™s over opvoeden en ouderschap behandeld worden door auteur, pedagoog en specialist seksuele opvoeding Belle BarbĆ© en auteur en ervaringsdeskundige Iven Cudogham. Zij bespreken in hun podcast kwesties waar je als ouder tegenaan loopt: hoe voel je je meer dan alleen een ouder? Hoe houd je als ouder nog tijd over voor jezelf? Voeden we jongens anders op dan meisjes? Plaats je foto’s van je kinderen op social media? Hoe ga je om met prestatiedruk op school en hoeveel schermtijd geef je je kind? Ervaringen worden gedeeld, zorgen worden geuit en er wordt tot tranen toe gelachen.

podcast-6

Waar te beluisteren?

De podcastserie bestaat uit 2 seizoenen van 12 afleveringen. Ze duren tussen de 30 en 45 minuten, niet te lang en niet te kort. Wij vinden het een gezellige podcast om te luisteren, want het is net of je met je kletsende vrienden aan tafel zit. Oordeel vooral zelf! Je kunt de podcast beluisteren via de link in de button.

Beluister de podcast

Over de makers

Samen hebben ze een heel elftal aan kinderen, en dus een bak aan ervaring! En niet alleen door hun gezinsleven hebben ze ervaring met kinderen, maar ook in hun werk.

Belle is moeder van vier kinderen, waarvan Ć©Ć©n tweeling. Zij geeft trainingen over seksuele voorlichting, vorming, opvoeding en ontwikkeling. En zij ondersteunt scholen om gezonde relaties en seksualiteit bespreekbaar te maken. Naast trainingen heeft ze ook boeken geschreven over dit onderwerp. Belle schrijft op een luchtige toon, om te laten zien dat gesprekken over dit onderwerp niet moeilijk hoeven te zijn.

We willen graag een eerlijker en genuanceerder beeld neerzetten over opvoeden en ouderschap. Een soort tegengeluid voor ‘de perfecte ouder’, want die bestaat natuurlijk niet. We doen allemaal maar wat en wie het weet, mag het zeggen.

Iven is vader van wel zeven kinderen, misschien ken je zijn gezin wel uit het programma ‘Een huis vol’, waar ze laten zien hoe het er aan toe gaat in een groot gezin. Zoals hij zelf al zegt; daar komt een heleboel bij kijken! En hij is de schrijver van de Anansi de Spin prentenboeken.

We wensen je veel luisterplezier!

Beeld: iStock.com/ArtistGNDphotography, eigen beeld