Podcast tip van de redactie #2: Wat Ouders Willen Weten

Podcast tip van de redactie #2: Wat Ouders Willen Weten

Podcasts! Wie luistert ze niet. Op de redactie zijn we fan en kunnen we onze lol op, want het wemelt inmiddels van de podcastseries. Maar welke zijn nu Ć©cht de moeite waard als je zwanger bent en/of kinderen hebt? We snappen dat je druk bent met het runnen van je gezin en dus hebben we besloten om onze podcast parels met je te delen. Sharing is caring! Vandaag de podcastserie van Wat Ouders Willen Weten.

Geschreven door Redactie

Over Wat Ouders Willen Weten podcast

De naam van de podcastserie Wat Ouders Willen Weten vat het perfect samen. Deze boeiende serie gaat over alles wat jou als ouder aangaat. Makers Marjet Winsemius (Stichting voor Werkende Ouders) en Nicolaas Duin nodigen iedere aflevering een expert uit die vijf gouden tips deelt die jou als ouder verder helpen. Want daar gaat het om. Naast praktische tips en informatie, praten Marjet en Nicolaas over de worstelingen die je als ouder hebt als het gaat om werk, zorg, opvoeden en onderwijs. Niets wordt onbesproken gelaten en dat is wat deze podcastserie zo sterk maakt.

Nog een pluspunt: de podcast is kort en concreet. De afleveringen duren 20 tot 30 minuten en geven je het gevoel dat je bij de makers aan de keukentafel zit.

Waar te beluisteren?

Er staan nu elf afleveringen van de serie online die je kunt beluisteren via de website van Wat Ouders Willen Weten. WIJ hoofdredacteur Mariska mocht het spits afbijten. In de eerste aflevering deelt ze gouden tips voor ouders Ć©n voert ze een open gesprek over zwanger zijn. Verder schuift schrijfster, opvoedkundige en kinderpsycholoog Tischa Neve een keer aan, hoor je welke gouden tips Emma Lok (directrice WOMEN Inc.) voor je heeft als het om werk en ouderschap gaat en deelt Arne Popma (afdelingshoofd Kinder- en Jeugdpsychiatrie van Amsterdam UMC) gouden tips over mentale gezondheid voor jezelf en voor je kind. Het is slechts een greep uit de interessante gasten die voorbij komen. Luister en oordeel vooral zelf.

Beluister de podcast

Over de makers

De podcast wordt gemaakt door Marjet Winsemius, directeur Stichting Voor Werkende Ouders Ć©n initiatiefnemer van het gelijknamige platform: Wat Ouders Willen Weten samen met interviewer Nicholaas Duin.

“Ik merk dat we als ouders vaak worstelen met dezelfde zorgen, alleen we proberen dat niet te laten zien. We delen eigenlijk te weinig met elkaar”, vertelt Marjet aan WIJ. “Het ouderschap is een soort van vinkjeslijst geworden waar we, als we eerlijk zijn, helemaal niet aan kunnen voldoen. Je moet werken, je moet een leuke ouder zijn, je moet een leuk huis hebben, leuke dingen met je partner doen en vooral met de kinderen. Je mag niet boos worden want dan ben je een slechte ouder. Mijn hemel, het is gewoon niet te doen. Zullen we eens af gaan spreken dat het allemaal best een tandje minder kan?

De podcast wordt in ieder geval super goed beluisterd. We hopen er in de toekomst nog veel meer te maken, want er is nog zoveel te bespreken!”

Marjet schrijft ook regelmatig blogs voor WIJ.nl. Lees nu haar laatste blog over een kruisweekend voor ouders, haar gouden tip tegen een relatiedip.