Podcast tip van de redactie #5: Even over mijn kind

Podcast tip van de redactie #5: Even over mijn kind

Podcasts! Wie luistert ze niet? Op de redactie zijn we fan en kunnen we onze lol op, want het wemelt inmiddels van de podcastseries. Maar welke zijn nu Ć©cht de moeite waard als je zwanger bent en/of kinderen hebt? We snappen dat je druk bent met het runnen van je gezin en dus hebben we besloten om onze podcast parels met je te delen. Sharing is caring! Vandaag de podcastserie ‘Even over mijn kind’ van Next Episode i.s.m. Tischa Neve.

Over Even over mijn kind

Psycholoog, auteur en opvoedkundige Tischa Neve is ervan overtuigd dat iedereen in staat is om op te voeden. De kunst is dat je doet wat werkt voor jou en jouw kind, in plaats van alles door elkaar. Voordat Tischa haar eigen podcast had vond ze het altijd al een feestje om mee te mogen werken aan mooie podcasts over kinderen, ouderschap en opvoeden. Inmiddels heeft ze alweer bijna een jaar haar eigen podcast. In haar podcast ‘Even over mijn kind …’ ontvangt Tischa ouders met opvoedvragen waar ze open gesprekken mee heeft. De ouders delen waar ze tegenaan lopen, van peuterproblemen tot puberuitdagingen, van driftbuien tot schermgedoe. Het is herkenbaar, eerlijk en inspirerend. Tischa houdt het graag praktisch en uit elke aflevering valt wel iets van opvoedinspiratie en een stukje bewustwording te halen.

Waar te beluisteren?

Op moment van schrijven zijn er al meer dan 45 afleveringen met verschillende opvoedvraagstukken en elke dinsdagavond komt er een nieuwe aflevering online. Je kunt dus nog wel even vooruit met deze podcast. Wij vinden dat Tischa een fijne stem heeft om naar te luisteren en dat zij in herkenbare taal oplossingen geeft, maar oordeel vooral zelf! Je kunt de podcast beluisteren via de link in de button.

Beluister de podcast

Over de makers

De podcast wordt gemaakt door Tischa Neve, ze is psycholoog, auteur en opvoedkundige. Al meer dan 16 jaar richt ze zich op het inspireren en ondersteunen bij de opvoeding en het grootbrengen van kinderen. Deze podcast is voor haar een manier om nog meer ouders te bereiken. Tijdens elke aflevering heeft zij ouders met een opvoedvraag te gast en jij kunt je als ouder ook aanmelden om jouw opvoedvraag te behandelen. Ze gelooft in opvoeden vanuit contact en verbinding met kinderen, niet vanuit macht, straffen en belonen. Zoals ze zelf zegt:

Ik ben dol op geweldloos communiceren en samenwerken, met ouders en kinderen.

We wensen je veel luisterplezier!

Beeld: iStock.com/Strelciuc Dumitru