Podcast tip van de redactie #4: Borstvoeding en werk, wat kan er?
Podcasts! Wie luistert ze niet? Op de redactie zijn we fan en kunnen we onze lol op, want het wemelt inmiddels van de podcastseries. Maar welke zijn nu écht de moeite waard als je zwanger bent en/of kinderen hebt? We snappen dat je druk bent met het runnen van je gezin en dus hebben we besloten om onze podcast parels met je te delen. Sharing is caring! Vandaag de podcastserie Borstvoeding en werk, wat kan er? van Myrte van Lonkhuijsen
Over Borstvoeding en werk, wat kan er?
Het vinden van een goede weg in borstvoeding geven en werken is vaak een uitdaging voor moeders. Het lijkt soms alsof je slechts twee keuzes hebt: volledig voor borstvoeding gaan of er helemaal mee stoppen. In deze podcast deelt lactatiekundige Myrte van Lonkhuijsen - ze heeft meer dan 20 jaar ervaring - inzichten over hoe je borstvoeding en werken goed kunt combineren. Als je als borstvoedende moeder twijfels hebt over hoe je werk en het geven van borstvoeding kunt combineren en je niet zeker weet wat er mogelijk is, is deze podcast echt iets voor jou. Myrte laat je alle mogelijkheden zien die je hebt in de keuzes die hierbij horen.
De afleveringen van deze podcast duren allemaal ongeveer een kwartiertje en gaan over verschillende onderwerpen die te maken hebben met borstvoeding en werk. Denk aan afleveringen over kolven, het combineren van borstvoeding en kunstvoeding, het opbouwen van een melkvoorraad, maar ook over kledingkeuzes en hoe je de oxytocine-toestroom kan aanzetten. Myrte heeft ook een fijne meditatie voor je ingesproken die je helpt om op je werk vanuit de ‘werkmodus’ in de ‘mamamodus’ te stappen, zodat de melk gaat stromen en je een prettig kolfmoment ervaart.
Waar te beluisteren?
De podcastserie bestaat uit 7 afleveringen en een meditatie. Wij vinden ’m prettig te beluisteren, maar oordeel vooral zelf! Je kunt de podcast beluisteren via de link in de button.
Beluister de podcastOver de makers
De podcast wordt gemaakt door lactatiedeskundige Myrte van Lonkhuijsen. Haar aanpak is creatief en holistisch: het gaat niet alleen om toeschietreflexen en aanleggen, maar ook om mindfulness, communicatie met je baby en zelf-observatie. Zoals Myrthe zegt: “Borstvoeding is meer dan melk, meer dan een baby voeding geven, meer dan aanleggen. De vraag ‘Wat kan er?’ is veel interessanter en leuker dan ‘Hoe moet het?’. Creatief omgaan met borstvoeding betekent dat voor elke ouder en baby een andere aanpak het beste is. Van kolven tot een scala aan verschillende houdingen, van bijvoeden met kunstvoeding tot ja, ook stoppen met het geven van de borst.”
We wensen je veel luisterplezier!