Paashapjes voor het paasontbijt

Paashapjes voor het paasontbijt

Pasen is de perfecte tijd om samen met je kind de keuken in te duiken! Van schattige kuikencupcakes tot vrolijk versierde koekjes; met een paar simpele trucjes tover je de leukste paashapjes op tafel. In deze blog laat ik je zien hoe je zelf paaslekkernijen maakt die niet alleen lekker zijn, maar er ook nog eens geweldig uitzien. Pak de schorten erbij en bakken maar!

Geschreven door Nadia
pasen-konijn-brood

Zo maak je het konijnenbroodje

Wil je een schattig en feestelijk broodje voor Pasen? Dit konijnenbroodje is super simpel en leuk om samen met je kind te maken!

Wat heb je nodig?

  • Sneetjes brood (wit en bruin)
  • Een ronde uitsteker (of een glas)
  • Chocoladepasta of eetbare stift
  • Sla (voor de achtergrond)
  • Wortel (voor de wangetjes en decoratie)

Zo maak je het:

  • Steek een ronde vorm uit een snee brood voor het gezicht.
  • Snijd de andere snee in twee helften in de vorm van konijnenoren. Gebruik bruin brood voor een leuk effect.
  • Leg de oren boven de cirkel, zodat het op een konijn begint te lijken.
  • Gebruik chocoladepasta of een eetbare stift om de ogen en mond te tekenen.
  • Snijd kleine rondjes uit een wortel en leg deze als wangetjes op het gezichtje.
  • Leg alles op een bedje van sla voor een vrolijke uitstraling.
kuiken-cupcakes-pasen

Zo maak je de schattige kuikencupcakes

Wil je met Pasen iets lekkers én feestelijks bakken? Deze kuikencupcakes zijn niet alleen super schattig, maar ook heerlijk zacht en romig!

Wat heb je nodig?

  • Cupcakes
  • Chocolade druppels (voor de oogjes)
  • Botercrème mix + spuitzak
  • Gele voedingskleurstof
  • Oranje fondant of gesmolten chocolade (voor de snavel en pootjes)

Zo maak je het:

  • Maak de botercrème zoals op de verpakking staat aangegeven en breng op kleur met een druppel gele voedingskleurstof.
  • Spuit eerst een grote en daarop een kleine toef botercrème op elke cupcake om het kuiken te vormen.
  • Maak de oogjes met chocoladedruppels en de snavel en pootjes met oranje fondant of gesmolten chocolade.
  • Laat ze opstijven in de koelkast en geniet van deze vrolijke paastraktatie!
paas-pannenkoek

Paashaas-pannenkoek

Schattig als ontbijt, maar ook voor de lunch. Een pannenkoek in de vorm van de paashaas!

Wat heb je nodig?

  • Een pannenkoek
  • Een ronde vorm of een kom
  • Appel
  • Blauwe besjes
  • Aardbei
  • Banaan
  • Wortel

Zo maak je het:

  • Snijd de pannenkoek in een ronde vorm als hij dat nog niet is.
  • Leg de besjes neer als ogen
  • Snijd twee partjes appel en leg die neer als oren
  • Van een plakje banaan en een plakje wortel maak je het neusje
  • Snijd een driehoek uit de bovenkant van een aardbei en deel hem daarna in tweeën voor de strik.
paas-gekookt-ei

Gekookte eieren kippen

Een eitje hoort d’r bij! Maar op deze manier net even leuker. Deze vrolijke kipjes van hardgekookte eieren zijn een echte blikvanger op de paastafel. En je maakt ze zo!

Wat heb je nodig?

  • Hardgekookte eieren (gepeld)
  • Wortel
  • Zwarte peperkorrels of kruidnagels (voor de oogjes)
  • Satéprikker
  • Een scherp mesje

Zo maak je ze:

  • Kook de eieren hard in ongeveer 10 minuten, laat ze schrikken onder koud water en pel ze voorzichtig.
  • Snijd kleine driehoekjes uit de wortel voor de snaveltjes.
  • Snijd dunne reepjes uit de wortel in de vorm van een hanenkam
  • Steek de snaveltjes en hanenkammen voorzichtig in de eieren.
  • Maak de oogjes door voorzichtig gaatjes te prikken met een satéprikker en daar de peperkorrels of kruidnagels in te duwen.
  • Zet de kip-eitjes rechtop op een bedje van sla of in een eierdopje.

Klaar is je vrolijke paaskip! Ideaal voor een paasbrunch met kinderen.

paaskoekjes-maken

Paaskoekjes bakken

Eén van de leukste dingen in de keuken vinden kinderen toch wel om zelf koekjes te bakken en eventueel te versieren. Zandkoekjes zijn makkelijk te maken en superlekker, met koekuitstekers in paasvormpjes ben je in no time klaar. Aan de slag dan maar!

Wat heb je nodig (voor 30 koekjes):

  • 200 g bloem (en nog wat voor op het aanrecht)
  • 125 g boter op kamertemperatuur (in blokjes)
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Snufje zout
  • Eetlepel water
  • Een eierdooier
  • Eiwit
  • Deegroller
  • Eventueel: uitsteekvormpjes, glazuur, hagelslag of paassnoepjes

Zo maak je ze:

  • Doe de bloem, boter, suiker, vanillesuiker, eierdooier en zout in een kom. Bewaar het eiwit voor later.
  • Mix alles tot een kruimelig geheel en voeg de eetlepel water toe.
  • Kneed het met je handen snel tot een stevig deeg. Is het deeg te plakkerig? Voeg bloem toe. Te droog? Voeg wat water toe.
  • Maak een bal van het deeg, wikkel in keukenfolie en leg de bal 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175°C (boven- en onderwarmte).
  • Bestrooi het aanrecht met een laagje bloem (tegen het plakken) en rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter dik.
  • Steek vormpjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Om de koekjes een glanslaagje te geven smeer je ze in met eiwit.
  • Bak de koekjes in 12 tot 15 minuten licht goudbruin.
  • Laat ze afkoelen op een rooster en versier ze eventueel met glazuur of gesmolten chocolade als ze helemaal koud zijn.

Veel bakplezier!

Lees ook: Knutselen voor Pasen

Beeld: iStock.com/LPETTET, SewcreamStudio, Irina Taskova, ginew, OlyaSolodenko, fcafotodigital