8 originele én nuttige kraamcadeaus

8 originele én nuttige kraamcadeaus

Let’s talk about … kraamcadeaus! Je kunt natuurlijk niet aankomen met het zoveelste rompertje in maatje 50, want misschien past de baby die niet en rompertjes hebben de kersverse papa en mama vast zat. Leuker is het om een origineler kraamcadeau te geven. Moeilijk wat je dan kunt geven? Welnee! Wij helpen je met de leukste kraamcadeautjes voor jongens- en meisjesbaby’s.

Geschreven door Redactie

Het Grote Jip & Janneke boek

Voorlezen kan al vanaf dat ze super klein zijn, en wie is er niet groot geworden met de verhaaltjes van Jip & Janneke? Ik weet zeker dat dit grote voorleesboek van Jip & Janneke in veel kinderkamers op de plank staat. Het is daarom een heel leuk en nuttig kraamcadeau. Dit boek is een echte klassieker en met zoveel verhalen kan je ’m de komende jaren nog vaak gebruiken. Ideaal voor een heerlijk quality time momentje voor het slapengaan.

Jip en Janneke boek

Invulboek Baby’s Eerste Jaar

Het is verschrikkelijk cliché, maar niet voor niets, want het is zó waar; die babytijd gaat zo snel voorbij. Voor je het weet blazen die ukkies alweer een kaarsje uit op hun eerste verjaardag. Een invulboek is daarom een leuk cadeau, hierin kunnen de ouders van alles opschrijven. Wat het eerste hapje is, wanneer kwam het eerste tandje en er is ruimte voor eigen belevenissen die echt niet vergeten mogen worden. Leuk als kraamcadeau en waardevol voor later!

Lantaarn Publishers invulboek eerste jaar

Little Dutch herinneringen box

Waar een invulboek alleen ruimte heeft om dingen in op te schrijven en wat foto’s te plakken heeft een herinneringen box plek voor wat grotere dingen. Deze mooie memory box van Little Dutch bevat een enveloppe voor het eerste haarlokje, een katoenen zakjes voor de eerste schoentjes en favoriete speen, een klein doosje voor de eerste tandjes, wensen, herinneringen en voorwerpen. Er zit een meetlint in om de groei van je kind bij te houden, kaarten voor de echofoto’s en één voor de afdruk van de handjes en voetjes. Er zitten ook blanco labels in om zelf een herinnering aan een voorwerp vast te maken. De box is prachtig vormgegeven en dus staat ‘ie ook nog eens mooi in de babykamer.

Little Dutch herinneringen box

Badcape van Little Dutch

Badderen is één van die speciale momentjes met een newborn. Huid op huid contact, het lekkere warme water en verder geen afleiding. Een fijne badcape is na het badderen onmisbaar en hoe leuk is deze vintage flower badcape? Voorzien van een vrolijk printje en gemaakt van een dikke kwaliteit badstof die heel comfortabel aanvoelt. Een ideaal en nuttig kraamcadeau dat veel gebruikt zal worden!

Little Dutch badcape vintage flower

Eenhoorn wagenspanner

Voor de kersverse meisjesmama is deze wagenspanner van Fairy Tale super leuk. Tegenwoordig zijn kleuters helemaal in de ban van eenhoorns, maar de eenhoorntrend heeft de wereld van de babyspullen inmiddels ook betreden. Tijdens wandelingen in de kinderwagen kan de baby kijken naar de vrolijke vormpjes, zachte kleurtjes en reflecties in het spiegeltje. De wagenspanner kan ook bevestigd worden in de autostoel voor afleiding en plezier onderweg.

Prénatal wagenspanner Fairytale

Zoutlamp

Wanneer je een newborn hebt is het dag- en nachtritme ver te zoeken. Als kersverse ouder moet je elke nacht meerdere keren eruit om te zorgen voor je baby. Luiers verschonen en voeden, zeker aan het begin moet je daar nog feeling voor krijgen, lukt niet in het donker. En om een grote lamp aan te gooien midden in de nacht? Daar wordt ook niemand blij van. Een zoutlamp is de perfecte oplossing, het licht geeft een warme oranje/rode gloed wat prettig is voor je ogen, de baby niet echt wakker maakt, maar wel genoeg licht geeft om de nachtelijke taken uit te voeren. Een cadeau waar over nagedacht is!

Dimbare zoutlamp

Eetset met regenboog

Ouders van een pasgeboren baby hebben dit niet direct nodig, maar reken maar dat dit leuke setje het eerste jaar al gebruikt gaat worden. Eten en drinken is een feestje met deze vrolijke regenboogjes eetset. De eetset bevat een beker, kom, bestekje en bordje.

Prénatal eetset rainbow

Kraamcadeau voor kersverse ouders

Naast cadeautjes voor de baby is het ook heel attent om aan de ouders te denken. De eerste periode na een bevalling kan behoorlijk intens zijn, aangezien zij een nieuw ritme moeten vinden. Een mooie manier om het voor hen wat makkelijker te maken is door avondeten te regelen. Maak een pan eten die zij alleen nog hoeven opwarmen. Zo hoeven ze zich geen zorgen te maken over koken en kunnen ze zich lekker bezighouden met hun pasgeboren kleintje of zelf een momentje rusten.

Ben je geen keukenprinses? Dan kan je natuurlijk ook aanbieden om de was te doen of om de hond mee te nemen voor een wandeling. Een ander lief gebaar is een verwenmoment voor de moeder. Denk aan een heerlijk gezichtsmasker, een ontspannende badolie, vers theetje of zelfs een tegoedbon voor een dagje naar de wellness. Dit geeft haar de gelegenheid om even tot rust te komen en zichzelf te verwennen, iets wat vaak hard nodig is in die eerste drukke weken na de geboorte. Het zijn de kleine gebaren die voor een groot effect zorgen.

Beeld: iStock.com/NelliSyr