Opvoeden als een badass mom: deze opvoedtips werken wel

Opvoeden als een badass mom: deze opvoedtips werken wel

Allemaal leuk en aardig, je kinderen (oké, vooruit: en je partner) met zijden handschoenen aanpakken, maar soms is het tijd voor grover geschut. WIJ vroeg op Facebook naar jullie ultieme opvoedtips die wél werken. En daar kwamen heel wat leuke reacties op.

Wie niet horen wil, moet voelen. Natuurlijk niet letterlijk voelen, maar soms zeggen daden wel nét ietsjes meer dan woorden. Let op: bevat humor!

6 Opvoedtips die wel werken - volgens jullie

 • Niet opruimen? Weg ermee
  En dat neemt deze moeder nogal letterlijk. “Ik ruim steevast alles op wat niet opgeruimd wordt. Maar ik doe het maar een keer en goed: alles gaat de kliko in. En dat weten ze.”

 • Niet eten? Niet koken
  “Ik ben ooit, na weken gezeur om eten, in staking gegaan en heb een week niet gekookt. Ze moesten zichzelf maar redden. Een beetje respect mag wel. Ze hoeven niet op hun knieën om me te bedanken voor het koken, maar dat gezeur, elke dag weer. Daarna is het altijd goed gegaan, op een uitzondering na. En dat mag natuurlijk ook!”

 • Kleren naast het bed
  Vieze kleding? Hoort in de wasmand. “Ik heb de kont tegen de krib gegooid en niks meer gewassen van de was die niet in de wasmand lag en wijselijk mijn mond gehouden. Tot ik een ochtend mijn man hoorde: ‘Ik heb geen boxer meer in de kast liggen’. Nou, da’s dan pech, want er lag niks in de wasmand. Sindsdien wordt het vanzelf ín de mand gedaan. Yes!”

 • Die wasmand is een dingetje in het huishouden
  “Jarenlang gooiden de kinderen (incl. papa) hier steevast de vuile was náást de wasmand. Ik heb ze het op laten ruimen, uit bed gehaald, toegesproken, uitgelegd, lief gevraagd. Niets hielp. Tot ik het zo zat was dat ik op een avond het eten op moest scheppen en ik het … jawel … NAAST hun borden heb geschept. Zo op tafel. Kwáád dat ze waren (inclusief papa). De dag erna zat spontaan alles in de wasmand.”

 • Stoppen met de discussie rondom eten
  Willen de kinderen niet eten? Dan eten ze niet. “Ik ben gewoon gestopt met de discussie. Ik eet spaghetti, je mág mee eten. Eet je niet? Dan krijg je niks. Nooit meer gezeur, want ze hebben wel honger.”

 • Dochter ruimt kleding niet op
  De dochter van deze moeder ruimt haar kleding niet op, maar daar zij iets voor bedacht. “Ik heb mijn dochter een vuilniszak gegeven en haar al die kleding erin laten doen. “Waarom dan?”, “Ja, je wil het blijkbaar niet dragen, dus we gooien het weg.” En op magische wijze ligt alle kleding sindsdien altijd netjes in de wasmand. Ik gooide het natuurlijk niet echt weg, maar zette het in de schuur. Al haar favoriete kleding.”

Ook je verhaal delen?

Heb jij een bijzonder, mooi, ontroerend of grappig verhaal en wil je die graag met andere mama’s (to be) delen? Deel je verhaal (500-800 woorden) via redactie@wij.nl. Anoniem blijven? Dat kan. Vermeld dit er dan bij. Let op: verhalen die elders al online verschenen zijn, worden niet gepubliceerd.

Beeld: iStock.com