Op Romy's vrije dag gaat haar kind naar de kinderopvang

Op Romy's vrije dag gaat haar kind naar de kinderopvang

Ik ben altijd gek geweest op mijn vrijheid. Ook heb ik altijd al een zeer grote kinderwens gehad. Ik wist dat ik een deel van mijn vrijheid daarvoor zou moeten opgeven, maar mijn vrije dag? Die is heilig en blijft van mij, ook als ik moeder zou zijn.

Geschreven door Romy

Voordat ik kinderen kreeg werkte ik al 36 uur verdeeld over vier dagen. Dus een keer in de week was ik altijd een dag vrij. Mijn rommeldag: het huishouden, lunchen met een vriendin, een afspraak bij de kapper of schoonheidsspecialiste of gewoon eens helemaal niets en op de bank series kijken.

Mijn vrije dag blijft, ook als ik moeder ben

Vorig jaar kregen mijn man en ik onze eerste kleine. We zijn beide een dag minder gaan werken, zodat we allebei een dag qualitytime zouden hebben met ons meisje. Ik heb dan nog een dag over, maar dan gaat mijn kind gewoon naar de kinderopvang. Die dag wil ik namelijk nog steeds houden als rommeldag.

Een goede balans tussen werk en privé

De verdeling is nu dus zo: ik werk 3 dagen van 9 uur, ben 1 dag met de kleine en heb 1 dag voor mezelf. In de weekenden zijn we als gezin samen. Mijn man is ook 1 dag met de kleine en de 3 andere dagen gaat ze naar de opvang. Voor ons werkt dit perfect: we hebben echt een goede balans gevonden.

Commentaar van omgeving over opvoeding

Toch vinden veel mensen het blijkbaar heel vreemd dat ik mijn vrije dag niet opgeef om nog een dag met mijn kind te zijn. Mijn schoonmoeder zei: “Ja, jij wilde kinderen. Als je zelfs niet bereid bent om je vrije dag op te geven …” En een vriendin zei verwijtend: “Nou dat snap ik echt niet. Ik zou zoveel mogelijk tijd met mijn kind willen doorbrengen, ze zijn maar zo kort klein.”

Zo ben ik een leukere moeder

Iedereen maakt zijn eigen keuzes. Mijn keuze is dat ik ook nog tijd voor mezelf wil en nodig heb. Ik heb toch ook geen commentaar op mensen die stoppen met werken om bij hun kinderen te zijn? Waarom moeten mensen van mij wel iets vinden? Doordat ik voldoende tijd neem voor mezelf laad ik op en daardoor ben ik een leukere moeder voor ons kind. En dat is uiteindelijk toch het allerbelangrijkste.

Lees ook: 6 gouden tips voor werkende moeders

Beeld: iStock.com