Als je z贸 moe bent en je mombie-alter ego voor grote verrassingen zorgt

Als je z贸 moe bent en je mombie-alter ego voor grote verrassingen zorgt

Slapeloze nachten met een pasgeboren baby zijn heel normaal. Wat niet zo normaal is, is het dubbelleven wat ik blijkbaar leid tijdens die gebroken nachten. Overdag kom ik soms tot mijn verrassing erachter wat mijn mombie-alter ego tijdens de nachten allemaal uitspookt. En dat zijn soms hele onverwachte dingen 鈥

Geschreven door Annette van den Berg

Geheime groep

鈥淛e aanvraag om lid te worden van de Facebookgroep voor slow cooker recepten is goedgekeurd鈥. Met opgetrokken wenkbrauwen kijk ik verbaasd naar mijn telefoon waar ik zojuist die melding op ontvang. Wat voor aanvraag? Een groep voor slow cooker recepten? Ik heb geeneens een slow cooker en hoe ben ik in vredesnaam bij die verborgen groep terecht gekomen. Ik zal het afgelopen nacht wel hebben aangevraagd, toen ik de baby aan het voeden was en zielloos op Facebook zat te scrollen om mezelf een beetje wakker te houden.

Zombie

Ik begin er inmiddels gewend aan te raken. Vreemde berichten die opduiken na wederom een nacht vol onderbrekingen. Mijn dochter is inmiddels een half jaar oud en slaapt nog steeds niet door. Gemiddeld ga ik er 3 tot 5 keer per nacht uit om haar borstvoeding te geven. Ik word al niet eens meer echt wakker. Zodra ik haar hoor huilen of jammeren, stap ik automatisch uit bed, leg haar aan en leg haar even later weer terug in bed. Ze heeft het niet eens echt nodig, denk ik vaak overdag, maar ik ben gewoon zo moe dat ik reageer op elk geluidje. Op de automatische piloot. En zo ben ik blijkbaar ook 鈥檚 nachts bezig tijdens het voeden.

Baby kwijt

Het is ons vierde kind dus ik herken de moeheid maar al te goed. Ik heb talloze keren meegemaakt dat ik opeens wakker schrik en onder de dekens ga zoeken naar de baby, terwijl ze heerlijk in d鈥檙 eigen bedje ligt te slapen. Het laatste wat ik nog wist was dat ik haar aan het voeden was. Het stukje waar ik haar netjes heb ingestopt in het wiegje is me totaal niet bijgebleven. Zo blijkbaar ook het dubbelleven wat ik 鈥檚 nachts leid.

Bergen kinderkleding

Wanneer de postbode voor de zoveelste keer die week aanbelt met een stapel pakketjes, bedenk ik me dat het hoog tijd wordt dat ik mijn telefoon 鈥檚 nachts buiten handbereik leg. De hoeveelheid kinderkleding, huishoudspullen en supplementen die ik in mijn mombie modus koop loopt de spuigaten uit. Gek genoeg heeft de nachtversie van mijzelf een compleet andere smaak dan mijn wakkere persona en de helft van wat ik bestel kan ik meteen weer retour sturen. Wanneer ik bevestiging binnenkrijg van mijn tandarts voor een afspraak die ik blijkbaar om 4 uur 鈥檚 nachts heb gemaakt, is de maat vol. Vannacht neemt mijn man de baby - en mijn telefoon - mee naar beneden en ik ga doen wat zo keihard nodig is: doorslapen.

FYI: er zijn geen baby’s in gevaar geweest tijdens deze nachtelijke avonturen.

Beeld: iStock.com