Moeders geven advies: dit houdt echt alle zonnestralen tegen in de auto

Moeders geven advies: dit houdt echt alle zonnestralen tegen in de auto

Via de Facebookpagina van WIJ leggen we jullie wekelijks een kwestie voor van een moeder die advies zoekt. Deze keer was het Charissa, die benieuwd was of er tips waren voor zonwerende producten die écht alle zonnestralen tegenhouden. Jullie bleken creatief in de oplossingen!

Geschreven door redactie

We willen graag beginnen met een heel goed advies van een moeder over hoe je het autostoeltje het beste neer kunt zetten: “Het wordt aangeraden om bij het vervoeren van je baby in een autostoeltje de beugel in de draagstand te laten staan, omhoog. Mocht je onverhoopt een ongeluk krijgen, dan biedt dat beugel extra bescherming. Het is een soort harnas om je kleintje heen. Inderdaad, het is ‘maar’ één beugel, maar deze beugel biedt wel net extra bescherming, omdat hij ruim over je kind staat en niet flexibel is. Daarom, bij vervoer in de auto, de beugel liever omhoog laten staan, dan neerklappen.”

10 moeders, 10 tips

  1. “Hydrofiele doek tussen de deur, die voor het raam hangen. Dat werkt hier het beste!”

  2. “Een klein parapluutje erop klemmen, je hebt van die speciale voor de wandelwagen. Ik heb toen de raarste dingen uitgehaald, haha!”

  3. “Wat ik kan toevoegen: je hebt van die doekjes die over de stoel heen kunnen. Als je kleintje in slaapt valt, vallen ze niet met het hoofdje naar voren. Die zijn ook heel fijn tegen de zon.”

  4. “Hier op maat gemaakte zonneschermen voor in de auto. Ze bestaan er ook voor de achterruit. Deze klik je achter een soort houdertje aan de binnenkant van je ruit, de ramen kunnen gewoon open, en bij ons klagen de kinderen nooit meer over de zon als ze achterin zitten.”

  5. “Ik deed een kussenhoes (voor aankleedkussen) over de kap en het handvat en soms ook nog over het voeteneind, zodat de zijkanten alleen nog open zijn. Als het niet past zou je misschien een matrashoesje van een ledikant om je hoofdsteun naar het voeteneind kunnen doen. Of een deken van je hoofdsteun naar hoofdsteun achterbank.”

  6. “Ik zet de parasol van de wandelwagen tussen de baby en de autostoel. Klinkt misschien wat raar, maar de parasol klemt goed tegen de stoel van de auto, waardoor er geen zon in zijn snoetje komt (het parasolletje kan echt niet op de baby komen als ik ‘m vastzet).”

  7. “Mijn zoon vond de zon ook heel vervelend in zijn gezicht en eigenlijk nog steeds. Wij hadden een zonnebril van hem. Je hebt van die brillen die met een bandje om het hoofd zitten.”

  8. “Ramen laten blinderen met het zwartste blindeerfolie dat er is. Het is voor de bestuurder even wenen, maar voor je kind perfect. Alle twee onze auto’s zijn op die manier geblindeerd en de kinderen hebben nergens last van.”

  9. “Is het wel echt van de zon? Die van ons vond achteruitrijden gewoon vreselijk. Die zit al een tijdje naar voren en nu klaagt ze helemaal niet meer.”

  10. “Wij gebruiken van die hammamdoeken, die zijn lekker groot en kun je op allerlei manieren ergens aan vast knopen. Niet alleen handig voor in de auto, maar ook voor bijvoorbeeld de bolderkar.”

Lees ook: Bescherm je baby tegen de zon, dit kun je doen

Loop je ook ergens tegenaan of wil je meepraten over kwesties van moeders? Volg ons dan via Facebook.

Beeld: iStock.com