Mama’s verlanglijstje voor Kerst (en eigenlijk heel 2021)

Mama’s verlanglijstje voor Kerst (en eigenlijk heel 2021)

Wat een gek jaar hebben we achter de rug mama’s. Een jaar waarin we het hoofd koel moesten houden in een huis vol. Thuiswerkend aan de keukentafel, videobellend met een gillende peuter op de achtergrond. Haast niet te doen, maar we hebben het geflikt. De zorg voor je gezin must go on! En dan die dreigende lockdowns, toenemende besmettingen, nieuwe regels en thuisisolaties. Je hebt alles gegeven en wie geeft, mag wat terug verwachten. En daar helpen we je graag een handje bij!

Natuurlijk, ook wij kennen de uitspraak … het verlanglijstje van een moeder is niet lang, want ze heeft tenslotte het mooiste al. Jaja, blabla. Na dit gekke jaar, mag je best wat vragen. De kids hebben Sinterklaas, dus wij moeders ownen de Kerst. En nog een tip: maak van je verlanglijstje geen boodschappenlijstje, ga voor een echte wensenlijst. En drop die dan per ongeluk expres in de zak van je partner of laat ‘m rondslingeren in huis. Soms moet je het lot een handje helpen. Ha!

Wine & dine

Na een jaar hard werken, willen we hard ontspannen. Bij feestdagen hoort lekker eten. Lekker cliché ja, maar echt helemaal niets mis mee. Hier worden we instant happy van! En nee deze moeder gaat niet uitgebreid in de keuken staan. De afhaalmenu’s vliegen je om de oren. De horeca trekt alles uit de kast, helemaal tijdens de feestdagen. Dus lieve partner, regel dat feestelijke afhaalmenu. Doe het! En ja, jij verzorgt dus het kerstdiner dit jaar. En doe er een bijpassend flesje wijn bij. Dat heb ook jij verdiend. En trek wat leuks aan, ik zal je ook niet teleurstellen. Deal?

Mama me-time giftcard

Ik wens, ik wens … een dagje wellness. Alleen. Ik herhaal. Alleen. De hele dag. En ik neem de auto mee. Jij past dus op. De hele dag. Ja een extra papadag, leuk toch? Ik dus me-time. Eindelijk. Zo aan toe. Tip: maak een tegoedbon (of knutsel die samen met de kids) en leg die onder de boom. Vind ik leuk, heel erg leuk.

Over onder de boom gesproken

Ja dat vinden wij moeders dus heel erg leuk. Een kadootje onder de boom. Zomaar, als verrassing. Geen paniek! Ik ga je nu vertellen wat ik wil. Mijn fles parfum in de badkamer kopiëren is een mogelijkheid, maar beter ga je dit jaar voor een mooi sieraad. Tip: KAYA Sieraden. Een webshop met unieke sieraden en een speciaal kerstaanbod. Eenvoudig online te bestellen, snel (meestal binnen een dag) en gratis geleverd. Een makkie dus! En pssst, bij besteding van € 40 of hoger krijg je er een gratis armband dames bij. Kijk, daar houden we van!

Gepersonaliseerde sieraden van KAYA Sieraden

Slaap, mama, slaap

Laten we eerlijk zijn. Hier doen we allemaal een moord voor. Een paar ochtenden echt goed uitslapen, net als vroeger. Even niets aan je hoofd. Geen poepluiers, geen gegil, geen haardrama’s of strijd aan de ontbijttafel. Als je dit zou kunnen regelen lieve partner, dan ben je een ware engel. Dan regel jij dus het ochtendritueel en nee onze slaapkamer is op deze ochtenden echt verboden terrein voor de kinderen. Als ze vragen waar mama is? Die is weg en komt over een paar uur pas weer terug. Pluspuntje voor jou als partner: ik ben een veel leuker mens als ik beter geslapen heb. En nog veel vrolijker als je mij laat ontwaken met de geur van verse broodjes uit de oven. Heerlijk, ik kan niet wachten. En ja ik beloof het, ik zal de hele dag vrolijk en lief zijn. Oké, oké, de hele week. Goed?

High tech hulp

En wat dat dacht je van een wasmachine die uit zichzelf wast, een vaatwasser die zichzelf inruimt, aanzet én weer uitruimt? Of een slim koffiezetapparaat die gedachten kan lezen en je van een heerlijk bakkie pleur voorziet tijdens de pittige momenten. Het is toch al bijna 2021? Waar blijven die doe-het-zelf-machines en huishoudrobots eigenlijk? Dat kun jij vast wel even uitzoeken, toch lieverd? Mocht het lastig worden, dan zijn bovengenoemde punten natuurlijk ook prima.

Tot slot, kan iedere moeder een spontane knuffel, een kus, een complimentje, een glimlach en schouderklopje ook heel erg waarderen. Ongelimiteerd! Dus niet alleen tijdens de feestdagen. All year long. Alvast bedankt, ik ook van jou.

Succes hè!

Beeld: iStock.com