Mama’s verlanglijstje voor de Sint

Mama’s verlanglijstje voor de Sint

Wat onze kinderen willen voor Sinterklaas, daar zijn we inmiddels wel achter. De reclames vliegen ons per slot van rekening al een behoorlijke tijd om de oren, de folders met speelgoed zijn binnen en de eerste kruisjes erin gezet. Maar eh: wat staat er bij jou als mama op het verlanglijstje? WIJ heeft wel wat ideetjes. Lieve Sint, vergeet u ons niet dit jaar?

1. Een nacht doorslapen

Als er een ding is dat verdwijnt zodra je een kind op de wereld hebt gezet, is het wel je nachtrust. De eerste periode omdat ze ’s nachts voedingen nodig hebben, de periode daarna omdat ze geen zin hebben om te slapen, de periode daarna slapen zij wel - maar maak jij je zorgen om van alles. Kortom: een nachtje doorslapen zou héérlijk zijn!

2. Nooit meer de was hoeven doen

Je doet de was in de wasmachine, draait je om naar de wasmand: is ‘ie alweer vol. HUH? Met een gezin lijkt er geen einde te komen uit uitpuilende wasmanden, strijkgoed, natte kleding die opgehangen moet worden en handdoeken die gevouwen moeten worden. Hoe heerlijk zou het zijn als er íets bestond waardoor je nooit meer de was hoeft te doen. #gatindemarkt

3. Een huis dat altijd schoon is

Met kinderen lijkt er altijd wel iets op te ruimen of schoon te maken. Is het niet het kind zelf, dan is het wel zijn speelgoed of de tafel die ineens ontploft lijkt na een ochtendje knutselen. Dus lieve Sinterklaas, geef ons een huis dat áltijd schoon en opgeruimd is. Lijkt ons heerlijk.

4. Ongestoord op de wc kunnen zitten

Kun je je de laatste keer dat je ongestoord en rustig op de wc hebt kunnen zitten nog herinneren? Gefeliciteerd: dan heb je geen peuter in huis. Zodra ze kunnen lopen en (iets dat lijkt op) praten volgen ze je overal, zelfs naar het toilet. Zeg maar dag tegen even lekker blijven zitten en door je Instagram scrollen en hallo tegen snel plassen en ondertussen praten met je kleine.

Lees ook: Je kind in de stress door Sinterklaas: 6 tips tegen Sintstress

5. Kinderen die na een keer vragen doen wat je zegt

‘Wil je de tafel opruimen?’, ‘Oh, natuurlijk! Ga ik nú doen’, klinkt waarschijnlijk niet als een herkenbaar scenario. Op de een of andere manier lijken kinderen bananen in hun oren te hebben zodra ze iets moeten. Iets opruimen, hun tandenpoetsen, naar bed gaan, opstaan, aankleden: you name it, zij doen het niet. Hoe heerlijk zou het zijn als kinderen gewoon ALTIJD direct doen wat je vraagt?

6. Je figuur van voordat je kinderen kreeg (zonder moeite)

Hoe hard je ook werkt, het figuur van voor het kindertijdperk komt nooit meer helemaal terug. Op zich niet erg, soms wel frustrerend. Wat nou als je ‘poef’ ineens dat figuur weer terug had zonder moeite (én uiteraard zonder dat je het mooiste cadeau van je leven - je kinderen - ervoor hoeft terug te vormen naar zaad- en eicellen).

7. De deur uit kunnen lopen zonder volksverhuizing te hoeven doen

Het andere dat direct verandert zodra er een baby in het huis is: niet meer zomaar de deur uit kunnen lopen. Normaal deed je een jas aan, stopte je mobiel, sleutels en pinpas in je zak en je liep de deur uit. Nu moeten er minstens 2 schone outfits voor kind, speentjes, knuffels, luiers, billendoekjes, een kinderwagen of buggy én je eigen spullen. Om tot slot op locatie te beseffen dat je z’n flesje vergeten bent. Zucht!

Zeg Sint, minder vergeetachtig en warrig zijn … kunt u dat ook regelen? Ik zal heel lief zijn. Het hele jaar. Echt!

Ook je verhaal delen?

Heb jij een bijzonder, mooi, ontroerend of grappig verhaal en wil je die graag met andere mama’s (to be) delen? Deel je verhaal (500-800 woorden) via redactie@wij.nl. Anoniem blijven? Dat kan. Vermeld dit er dan bij. Let op: verhalen die elders al online verschenen zijn, worden niet gepubliceerd.

Beeld: iStock.com