Mama’s opgelet: dit zijn dé trends voor 2021

Mama’s opgelet: dit zijn dé trends voor 2021

Wat vliegt de tijd! Het jaar 2020 is alweer bijna om, het jaar van duurzame items, natuurtinten en slim speelgoed. Benieuwd wat ons te wachten staat in 2021? Wij hebben een aantal trends gespot en voor je op een rijtje gezet.

Pinterest staat er al vol mee: warm grijs en dieren. Wat je blijft zien in 2021 op de kinderkamer zijn de dierentrends gecombineerd met natuurlijke materialen, zoals een sisalkleed en rieten opbergmanden. Tover de kinderkamer om in een avontuur met donkerblauw woodland behang vol botanische elementen en dieren. Ook zijn accessoires niet te missen in de kamer! De nieuwste trends zijn accessoires met warme tinten, ronde en ovale vormen, maar ook gouden tinten en fluwele zachte stoffen zijn hot in 2021.

2. Een jaar vol kleuren

Het jaar 2021 wordt het jaar van de kleuren en patronen. Voor mama betekent dat felle blousjes, kleurrijke jurken en vrolijke shirtjes. Voor de kinderen ga je veel shirtjes met patroontjes en kleurrijke pakjes zien. Geel, groen, blauw of rood. Het kan allemaal. In 2021 ga je sowieso ook een hele grote diversiteit aan materialen en stoffen zien. Ga lekker combineren én natuurlijk mogen we de bijpassende mondkapjes niet vergeten. Stem die af op je outfit en durf voor printjes te gaan. Waarom niet? Laten we boel in 2021 een beetje opvrolijken samen!

3. Doe maar lekker duurzaam

In 2020 werd duurzaamheid belangrijker, in 2021 zet deze trend door. We worden bewuster en we kiezen vaker voor producten zoals milieuvriendelijke luiers, houten speelgoed en gerecyclede kleding. In de afgelopen jaren groeide de aankoop van houten speelgoed en de besparing voor milieuvriendelijke kleding al fors. Nu steeds meer en meer gezinnen interesse tonen in duurzaamheid, zijn duurzame stoffen en veganistische alternatieven helemaal hot. Een mooie trend vinden wij. Kies en koop bewust!

4. Self care: blijf ook aan jezelf denken

Mama blijf goed aan jezelf denken! We hebben een zwaar jaar achter ons liggen en we weten niet hoelang dit nog doorgaat. 2021 is daarom ook het jaar van de selfcare. Er komen steeds meer online cursussen over selcare en zelfliefde. Praat met een online coach, ga mediteren of bezoek een yogales. Je hebt het verdiend en ga dat ook zien. Even een stapje terug doen, diep ademhalen en goed voor jezelf zorgen, want daar wordt ook je gezin het allergelukkigst van. Dus mama als je dit leest, own wat me-time, zorg goed voor jezelf en volg deze trend!

5. Speelgoed dat terugpraat?!

Ja mama, je leest het goed. In 2021 wordt slim speelgoed nog populairder. Van barbiepoppen die kunnen praten tot knuffelhondjes die op commando kunnen zitten. Interactief speelgoed wordt ook steeds gewilder. Denk bijvoorbeeld aan tekenboeken die je met je telefoon moet scannen, zodat de tekeningen tot leven komen en ga zo maar door. Op de speelgoedmarkt ga je meer en meer slimme gadgets zien. Wie weet gaan de ontwikkelingen razendsnel en staat in 2022 onze eerste robotvriend in huis? Ha, je weet maar nooit. Eerst 2021 maar eens overleven.

Beeld: iStock.com