Lieve mama’s, het spijt me zo!

Lieve mama’s, het spijt me zo!

Lieve mama’s, ik ben jullie een excuses verschuldigd. Want ja, ook ik behoorde tot die irritante groep moeders. Die groep moeders waarvan je nekharen overeind gaan staan. Jullie kennen ze wel. Moeders die met hun borst vooruit met twee vingers in de neus hun kroost opvoeden. Van die moeders die alles lijken te weten en waarbij het altijd van een leien dakje lijkt te gaan.

Geschreven door Balero

Ik was haar … die moeder

Ooit was ik één van hen. Ook ik dacht namelijk ooit dat ik alle ouderschapswijsheid in pacht had, dat ik een geboren moeder was en alles me zo héérlijk natuurlijk afging. Geen roze wolk voor mij, maar een compleet roze lucht! Sterker nog: in mijn hoofd dacht ik stiekem een heleboel dingen over andermans opvoeding. En poeh! wat deed ik het in vergelijking met hen dan goed hè?! Weer even een schouderklopje verdiend.

En ja, natuurlijk liep ik ook heus wel eens tegen dingen aan. Maar mensen, niet zeuren! Hup, schouders eronder en we fixen dat probleem. Uhm ja … hier kom ik later nog even op terug. Kortom, ik was iemand geworden, waarvan ik had gezworen het nooit te zullen zijn.

En daar was ze opeens: karma

Totdat ik letterlijk en figuurlijk wakker geschud werd, want toen was ze daar opeens … KARMA! Ongezien sloop ze ons leven binnen. Heel langzaam is ze te werk gegaan, steeds een stapje verder en met een duidelijke missie. Ze besloot me te pakken op mijn zwakke plek: nachtrust. Haar doel? Complete wanhoop creëren. Ik wist het immers toch zo goed?!

Karma … I couldn’t be more wrong.

Het spijt me …

Alle bikkelende moeders,

Het spijt me …

Lieve dochters van mij,

Het spijt me …

Moederen is puzzelen

Ik was graag een supermom geweest. Ik had graag een oplossing voor alles gehad. Ik had graag ieder probleem gefixt met de hup-schouders-eronder-methode, maar helaas. Het moederschap is een grote puzzel.

Als je vandaag denkt dat het puzzelstukje op de juiste plek ligt, blijkt dat je morgen de complete puzzel opnieuw moet doen. Maar hé, puzzelen is best leuk. Ik mag dan niet de beste puzzelaar zijn. Deze puzzel maak ik vol overgave!

Ook je verhaal delen?

Wil je ook graag een verhaal aan andere mama’s (to be) delen? Dat kan! Schrijf een blog (500 - 800 woorden) en stuur die naar redactie@wij.nl. En wie weet delen we jouw verhaal binnenkort op de kanalen van WIJ. Verhalen kunnen ook anoniem geplaatst worden. Let op! We delen geen verhalen die elders al gepubliceerd zijn.

Beeld: iStock.com