Je oppashelden van dit jaar bedanken: zo doe je dat

Je oppashelden van dit jaar bedanken: zo doe je dat

Het einde van het jaar is bijna in zicht en dat betekent dat het tijd is om je oppashelden in het zonnetje te zetten. Maar wat kun je doen? En wat zijn leuke, originele cadeautjes? WIJ geeft tips!

Opa’s en oma’s

Zijn je (schoon)ouders de oppas van je kind(eren)? Dan verdienen die het aan het einde van het jaar zéker om in het zonnetje gezet te worden. Budgetcadeautjes zijn een mooie tekening of lekkere zelfgemaakte koekjes. Wil je iets groters geven? Wat dacht je van een hotelbon voor een nachtje weg, een cadeaubon van hun (of jouw!) lievelingsrestaurant of een verwendagje inclusief manicure, massage en sauna.

Kinderdagverblijf of gastouder

Gaat jouw kleintje naar de kinderdagopvang of een gastouder? Dan is het wel zo leuk om de leidsters van de opvang of de gastouder een presentje te geven voor het afgelopen jaar. Dat kan ‘simpel’ (alhoewel, noem een goede reep chocola maar simpel), maar het kan ook wat uitgebreider. Wat dacht je van een doosje vol met beautyspulletjes? Kan ze een beetje bijkomen tijdens de kerstvakantie. Ook leuk: iets leuks voor in huis. Een mooie plant, een doosje vol met waxinelichtjes voor de donkere dagen of een gepersonaliseerde kerstbal van jouw kind. Enig, toch?

Lees ook: De verschillende soorten opvang

Broers en zussen

Passen jouw of je partners broers of zussen regelmatig op? Dan wil je ze vast wat leuks geven tijdens de feestdagen. Een gepersonaliseerd cadeau van jouw kleintje is altijd leuk (denk aan een tekening, een kunstwerkje of een armband). Wil je zelf een bedankje geven? Wat dacht je van een ouderwetse broer- en zussendag? Doe datgene wat jullie vroeger altijd samendeden en herbeleef oude tijden.

Oppas (buurjongen/buurmeisje)

Wil je jouw jonge oppasheld bedanken voor zijn of haar harde werk? Dan is er eigenlijk maar een echt geschikt cadeau: een extra zakcentje. Je buurmeisje of buurjongen maak je vast ook heel blij met een cadeaubon, maar op die leeftijd is wat extra geld uiteindelijk toch het leukste dat je kunt krijgen.

Tot slot, vergeet je zelf niet

Oké, technisch gezien zijn jij en jouw partner uiteraard geen oppas, maar als je dan toch de verzorgers van je kind aan het bedanken bent, vergeet je jezelf en je partner niet? Boek een datenight, pak een dag wellness, ga naar je favoriete restaurant (zodra dat weer kan) of breng jullie kind uit logeren en maak er thuis samen een feestje van. Inclusief leuke outfits!

Je verhaal delen?

Heb jij een bijzonder, mooi, ontroerend of grappig verhaal en wil je die graag met andere mama’s (to be) delen? Deel je verhaal (500-800 woorden) via redactie@wij.nl. Anoniem blijven? Dat kan. Vermeld dit er dan bij. Let op: verhalen die elders al online verschenen zijn, worden niet gepubliceerd.

Beeld: iStock.com