15x jullie mening: Je kind dezelfde naam geven als het kind van een vriendin is oké

15x jullie mening: Je kind dezelfde naam geven als het kind van een vriendin is oké

WIJ vroeg jullie via Facebook: is het oké om je kind dezelfde naam te geven als de naam van het kind van een vriendin? De meningen liepen behoorlijk uiteen. Van ‘Absoluut niet’!’ tot ‘Maar het is toch een compliment?’. Hieronder vind je een overzicht van de reacties.

 1. Blanche: “Nee, ik zou dat zelf niet doen en zou het ook niet leuk vinden.”
 2. Manon: “Ik zou het zelf niet doen, maar als een vriendin wel dezelfde naam zou kiezen, zou ik dat ook totaal niet erg vinden.”
 3. Marion: “Zou dit met de vriendin in kwestie bespreken. 3 kennissen hebben hun dochter dezelfde naam gegeven als die van mij. Ik vind het niet erg en vat het als een compliment op”
 4. Mary: “Kort… Nee.”
 5. Angela: “Nu we zelf een kleintje hebben gekregen, kan ik overtuigd zeggen dat we ons best hebben gedaan om niet dezelfde naam of een naam die lijkt op de naam als die van vrienden van ons te kiezen. Ze heeft lekker volledig haar eigen naam.”
 1. Marije: “Het zou niet moeten uitmaken, maar toch vind ik het niets.”
 2. Petra: “Ik zou het persoonlijk niet doen. Vind het wel een beetje gek.”
 3. Véronique: “Nee, zou ik zelf nooit doen. En zou het ook niet leuk vinden als een vriendin het zou doen.”
 4. Paula: “Geen probleem, als iemand die naam mooi vindt is dat juist een compliment.”
 5. Myriam: “Als we nou tegelijkertijd zwanger zouden en toevallig beiden dezelfde naam hebben, oké. Maar niet als een vriendin of familielid al een kind heeft met die naam, dan vind ik het gek. Zelfs een naam die er een beetje op lijkt zou ik niet doen. Zo vind ik Malin en Ilan hele mooie namen, maar mijn neefje heet Milan, dus dit doe ik al niet. Laat staan precies dezelfde naam.”
 1. Meggy: “Nee niet. Sowieso van niemand in de omgeving. Voor de oudste hadden we naam Brent bedacht, vernoeming naar opa Berend. 1.5 maand voordat mijn oudste geboren werd, kreeg de vriendin van oma een kleinzoon die Brent heette.”
 2. Sharon: “Als dat nou echt de enige naam is die beide ouders het mooiste vinden, wat maakt het dan uit? Iedereen mag toch gewoon zelf kiezen welke naam ze hun kind geven? Mensen zijn tegenwoordig om alles lastig … Laat iedereen zijn zin doen… Dat zal voor iedereen voor de minste frustraties zorgen.”
 3. Oum: “Sinds wanneer is de wereld gek geworden? Als je niet wil dat anderen hun kind dezelfde naam geven, dan moet je er patent op laten leggen. Heb jij de naam die je je kind geeft zelf verzonnen dan? Vroeger had je 5 Jantjes, 4 Pietjes en 6 Dirkjes in de klas. Hoorde je niemand over. Een naam is niet van mij. Als iemand dezelfde leuk vindt, moeten ze dat vooral doen. Wie ben ik om daar boos over te worden?”
 4. Gina: “Wie het eerste bevalt die wint, hahahaha.”
 5. Linda: “Ik was bijna gelijktijdig uitgerekend met een vriendin, nu ruim 18 jaar geleden. Zij beviel eerst, en hun zoon had dezelfde naam gekregen die wij destijds hadden gekozen. Wij hebben toen voor een andere naam gekozen, ondanks dat zij en haar man het prima hadden gevonden als we bij dezelfde naam waren gebleven.”

Lees ook: Babynamen: top 10 & namenteller

Beeld: iStock.com