Instamom #1: Teske de Schepper over het moederschap

Instamom #1: Teske de Schepper over het moederschap

Nieuw op WIJ.nl: Instamom. Waarbij verschillende bekende momfluencers een eerlijk kijkje geven in hun leven. Teske de Schepper (27) trapt af. Ze is schrijver, influencer en sinds een jaar ook mama. Samen met vriend Mert kreeg ze in juli 2021 zoontje Zeki. “Ik ben een social media dinosaurus die vol liefde het leven als jonge moeder, vegan foodie, fashion lover en koffiefreak deelt.”

Geschreven door Selien

Teske is op Instagram te volgen via @teskedeschepper. Lees hieronder meer over haar kinderwens, zwangerschap en het moederschap.

Wanneer wisten jullie: we willen een baby?

“Ik kreeg enorme babykriebels in het begin van 2020 en kon aan niks anders meer denken. We hebben het idee even laten bezinken, samen nagedacht of we er echt klaar voor waren en zijn er na een paar maanden voor gegaan!''

Hoe verliep je zwangerschap?

“In mijn eerste trimester was ik ontzettend misselijk en moest ik elke dag overgeven. Dat was best wel zwaar, maar ging gelukkig weg rond de 14 weken. Aan het einde van mijn tweede trimester kreeg ik last van bekkeninstabiliteit en dat bleef zeer aanwezig tot het einde. Dus een zwangerschap zonder te veel complicaties, maar wel eentje die vrij zwaar was voor mijn lijf.”

vul hier je alt in

“Hier was ik 7 maanden zwanger”

Beschrijf je bevalling eens in 5 woorden

“Liefdevol, ontspannen, snel, interessant en leuk (ja echt!).”

Wat dacht je toen je je kleintje voor het eerst zag?

“Dus jij zat in mijn buik! Het is zo’n bizar gevoel om opeens een gezichtje te zien bij dat wezen dat al die tijd in je buik aan het dansen was.”

teske met baby

“Deze foto is vlak na de geboorte: Zeki op mijn borst, dat was zo’n speciaal moment”

Hoe ervaar je het moederschap?

“Ik vind het prachtig en het voelt heel natuurlijk voor mij. Het was de allerbeste keuze in mijn leven op dit moment. Natuurlijk is het regelmatig ook uitdagend en vermoeiend, maar ik heb het onwijs naar mijn zin.”

Wat maakt jou onzeker als moeder?

“Op deze jonge leeftijd kan je nog niet altijd weten wat je kleintje precies wil en het is ook nog lastig om dingen uit te leggen. Met een temperamentvol kind zorgt dat soms voor frustratie!”

En wat gaat je veel gemakkelijker af dan je dacht?

“We hebben het eerste jaar ongelofelijk weinig geslapen, maar ik verbaas me over wat mijn lichaam aan kan. En ik ben ook geduldiger dan ik van tevoren dacht.”

Hoe combineer je werk en privé?

“Ik werk parttime en zelfstandig, dus dat gebeurt vooral tijdens de dutjes en ’s avonds. Ik ben ook fulltime thuis met mijn zoontje, dus het is af en toe een beetje jongleren, maar dat gaat gelukkig goed.”

Wie past er op je kind(eren) als jullie weg zijn?

“Meestal de moeder van mijn vriend.”

Welk moment in het moederschap vergeet je nooit meer?

“Twee momenten: de eerste keer dat ik ons zoontje in zijn ogen keek en de eerste keer dat hij mama zei.”

zeki lopen

“Een mijlpaal: toen ons kleintje leerde lopen begin augustus!”

Welke gouden tip of wijze les zou jij een andere moeder graag willen meegeven?

“Het hoeft niet perfect. Ouderschap is een hele uitdagende taak en dat kan je niet altijd precies doen zoals je wil. Wees niet te hard voor jezelf.”

Wat is absoluut een onmisbaar item in jouw luiertas?

“Een speeltje om hem af te leiden tijdens het verschonen, want hij ligt NIET stil.”

Wat hoop je te bereiken met je Instagrampagina?

“Ik inspireer mensen graag op het gebied van montessori/sensory play, oftewel een manier van spelen om je kind kennis te laten maken met zijn zintuigen, creativiteit, etc. Maar ik zou mezelf nooit een expert noemen. Ik laat moederschap zien zoals het voor mij is en hopelijk herkennen mensen zich daarin!”

Welke mommy influencer zou jij graag ook aan het woord zien in Instamom?

“Sarah Rebecca!”

minder prfect

“Een niet-perfect moment: fotootje van de talloze nachten waarin we hem maar niet in slaap kregen, hij sliep erg slecht het eerste jaar”

Beeld: iStock.com