Instamom #2: Sarah Rebecca over het moederschap

Instamom #2: Sarah Rebecca over het moederschap

Deze keer in Instamom: Sarah Rebecca (32). Na Teske geeft ook deze bekende momfluencer een eerlijk kijkje in haar leven. Sarah is getrouwd met Marco en samen hebben ze twee dochters: Anna van 2,5 en Isa van 4 maanden. Lees hieronder meer over haar kinderwens, zwangerschap en haar ervaringen als moeder.

Geschreven door Selien

Wanneer wisten jullie: we willen een baby?

“Het begon met steeds meer interesse in zwangerschappen en geboortes bij mensen in onze omgeving. Marco en ik hadden het er steeds vaker en langer over en waren benieuwd hoe dat bij ons zou zijn. Op het moment dat wij besloten ervoor te gaan, was de wens heel sterk en de redenen om het uit te stellen verbleekten daarbij. Die waren meer gebaseerd op dat het een spannende stap was, maar dat zou het over één, twee en zelfs vijf jaar nog steeds zijn. Je wordt immers (hopelijk) voor het eerst ouders.”

Sarah Rebecca zwanger

“Hier ben ik 33 weken zwanger van Isa!”

Hoe was de aanloop naar zwanger worden?

“Voordat we eraan begonnen, was ik al twee jaar gestopt met de pil en daardoor had ik een goed beeld van mijn cyclus. Het was al snel raak, maar helaas eindigde dit in een spontane miskraam met zes weken. We hadden het geluk zes weken na die miskraam alweer een positieve test in handen te hebben, ik was toen zwanger van Anna. Voor Isa was het meer een rationele en geleidelijke beslissing. We wisten altijd al dat we graag twee kinderen zouden willen als het ons gegeven was en naarmate Anna ouder werd, groeiden we naar dat moment toe. Ook nu hoefden we niet lang te wachten en deze keer ging het in één keer goed.”

Hoe verliep je zwangerschap?

“In beide zwangerschappen heb ik me heel goed gevoeld en weinig last gehad van kwaaltjes. Emotioneel voelde ik me ook heel fijn tijdens mijn zwangerschappen, heel stabiel en zelfverzekerd. Wel moest ik erg wennen aan de verschillen per zwangerschap in het eerste trimester. Bij Anna voelde ik me ondanks de miskraam kort ervoor meteen euforisch en op een roze wolk, bij Isa groeide dat gevoel langzaam en leek het lang te duren voordat het landde dat ik écht zwanger was.

Beide zwangerschappen had ik zwangerschapshypertensie: een hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap en daarom een verhoogd risico op zwangerschapsvergiftiging. Gelukkig is het in beide gevallen geen zwangerschapsvergiftiging geworden, maar hierdoor werd voornamelijk mijn eerste zwangerschap wel erg medisch met bloeddrukverlagers en extra groeiecho’s. Bij de zwangerschap van Isa mocht ik preventief bloedverdunners/aspirine slikken en kwam ik er gelukkig zonder bloeddrukverlagers vanaf. Wel vond ik het einde van deze zwangerschap wat pittiger met een rondlopende peuter, haha.”

Sarah Rebecca mijlpaal

“Een mijlpaal: voor het eerst alleen met allebei de meiden de deur uit”

Beschrijf je bevalling in 5 woorden.

“Magisch, vlot, intens, liefdevol, krachtig.”

Wat dacht je toen je je kleintje voor het eerst zag?

“Dus jij was het al die tijd!”

Hoe ervaar je het moederschap?

“Intens mooi en intens pittig tegelijk. Ik vind het prachtig de wereld door de ogen van mijn kinderen te bekijken. Zo puur en zonder oordeel. Daarmee leren ze me ook heel veel.”

Wat vind je het moeilijkst aan moeder zijn?

“Dat je altijd ‘aan’ staat vind ik zwaar, zelfs als ze niet in de buurt zijn. Daarnaast de mentale ‘load’ die erbij komt met dingen waar je allemaal aan moet denken voor je kinderen - ik noem maar even wat: afspraken, zwemles, schoolkeuze, zindelijkheid en de eerste tandartscontrole.”

Sarah Rebecca niet perfect plaatje

“Een niet perfect plaatje: kraamtranen, vermoeidheid en een rommelig huis, maar zoveel liefde”

En wat gaat je veel gemakkelijker af dan je dacht?

“Ik merk dat ik eigenlijk heel goed weet hoe ik mijn kinderen wil opvoeden en wat ik ze wil meegeven. Ik laat me niet zo snel van mijn stuk brengen door andere visies hierop.”

Hoe combineer je werk en privé?

“Dat is heel dubbel. Enerzijds is het fijne aan mijn werk en het ondernemer zijn dat ik mijn eigen tijd kan indelen en dat mijn content voor een groot deel over het moederschap gaat. Hierdoor kan ik veel tijd doorbrengen met de kinderen nu ze klein zijn. Anderzijds verlang ik soms naar een fysieke deur die ik kan dichttrekken. Op dagen dat Marco ook thuis is, kan ik nog wel eens mijn telefoon erbij pakken en wat content editen of een mail beantwoorden in het weekend. Dat maakt ‘in het moment’ genieten soms wat lastiger.”

Moment dat Anna haar zusje ontmoet

“Anna ontmoet haar net geboren zusje voor het eerst”

Wie past er op je kinderen als jullie weg zijn?

“Onze lieve ouders zijn heel betrokken. Anna en Isa boffen met zulke leuke opa’s en oma’s.”

Welke gouden tip heb je voor andere moeders?

“Vertrouw op jezelf en op jouw kind.”

Wat is absoluut een onmisbaar item in jouw luiertas?

“Naast ‘the obvious’ zijn dat speeltjes en snacks om je kind bezig te houden en/of af te leiden, haha.”

Wat hoop je te laten zien met je Instagram-pagina?

“Dat mooie momenten en waardering voor het ouderschap en je kinderen hand in hand kunnen gaan met zware momenten en de wens om even met niemand anders bezig te zijn dan jezelf.”

Welke momfluencer zou jij graag ook aan het woord zien in deze rubriek?

“Kimberly, bekend als @deviervankim, lijkt mij heel tof!”

Volg deze Instamom op Instagram via @SarahRebecca

Beeld: iStock.com