Instamom #5: Mirthe over het moederschap

Instamom #5: Mirthe over het moederschap

Deze keer in Instamom: Mirthe (25). Op Instagram deelde zij voorheen haar belevenissen als jonge, alleenstaande moeder van Sem. En dat terwijl ze tussen de luiers door haar bachelor rechten haalde. Heel knap! Mocht je nu denken dat ze veel in de rechtszaal te vinden is, wrong! Ze werd - en is - talent manager en heeft haar eigen bedrijf. Inmiddels is ze bevallen van haar tweede zoontje Boas en vormt zij samen met partner Noah een happy family van vier. In dit interview vertelt ze openhartig over haar zwangerschappen en haar leven als working mom.

Geschreven door Nadia

Jij had al een zoontje, wanneer wist je: Noah en ik willen samen ook een kind?

“We hadden net een gesprek gehad dat, als we op deze voet verder zouden gaan, een baby een optie was en of we dat zouden willen ja of nee. Het antwoord was ja en een maand later stonden we met een positieve test in onze handen. We hebben hierdoor dus niet echt een aanloop naar een zwangerschap gehad, maar het gebeurde en we waren alleen maar dolblij!”

Op Instagram hebben we kunnen zien dat je tijdens je zwangerschap last had van HG, hoe ervaarde je dit?

“Ik heb ontzettend last gehad van HG tot een week of 32. Hyperemesis gravidarum, ofwel HG, is een ziekte die zorgt voor extreme misselijkheid en overgeven tijdens de zwangerschap. Zo erg dat ik een keer of vijf ben opgenomen in het ziekenhuis met ernstige uitdroging. Ik hield niets binnen en op een gegeven moment zelfs geen water meer. Dit zorgde er ook voor dat ik niet meer kon functioneren. Niet als moeder van Sem en ook niet als partner. Dat heeft er bij ons allemaal best wel ingehakt. Gek genoeg was het ergens ook een mooie periode, omdat je je tijdens je zwangerschap enorm verheugd op de komst van een kleintje. Soms best wel dubbel dus, maar mijn zwangerschap is geen periode waar ik met veel plezier op terugkijk. Ik was dolblij toen ik Boas eindelijk in mijn handen had en dat dat het einde was van een tijdperk van ziek zijn.”

Ziekenhuis opname door HG

Ziekenhuisopname door HG

Hoe ervaar je het moederschap?

“Ik vind het moederschap geweldig. Nu en toen het me 5 jaar geleden met Sem onverwachts overkwam ook. Het is zo bijzonder dat je verantwoordelijk bent voor het (gelukkig) grootbrengen van een ander mens. Het meemaken van alle ontwikkelingen, van eerste stapjes tot de eerste levensvragen vind ik heel bijzonder. Daarnaast vind ik het ook ontzettend gezellig, zo’n klein mens de hele dag om je heen. Het is echt een andere dimensie van liefde. Onvoorwaardelijk en zo mooi! Ik weet nog heel goed dat Sem tegen me zei “Mama, jij bent echt de allerliefste van mijn hele wereld”. Een verspreking die ik zĂł lief en bijzonder vond. Hij was mijn hele wereld en nu met Bo erbij. Ook zal ik nooit de eerste momenten van Sem met Boas vergeten en mijn laatste bevalling is ook een mooie herinnering.”

Samen met Boas

Op de foto met Boas

Jij hebt een eigen bedrijf met Noah. Hoe combineren jullie werk en privé?

“Niet haha. Nee, zonder grappen, dat is bij het werk wat wij doen echt ontzettend lastig. Noah en ik doen hetzelfde werk en dat stopt niet om 17.00 uur. Er zijn altijd wel spoed dingetjes en dingen om te doen. Het is bij ons dus heel erg vervlochten. Het “werk” als influencer natuurlijk sowieso. Je leven is dan letterlijk je werk, dat is waar je over deelt. Het loopt dus allemaal een beetje door elkaar, maar dat zijn we inmiddels gewend. Telefoonloze avonden, middagen en weekenden zijn hier wel heilig! Echt even tijd voor elkaar.”

Samen met Sem en Boas op stap

Samen met de jongens eropuit!

Wat hoop je te laten zien op je kanaal?

“Toen ik begon wilde ik laten zien dat niet iedere jonge moeder stopt met haar studie en een ‘vier handen op een buik’ type is. Ik miste een account van een studerende jonge moeder die er het beste van maakt. Toen besloot ik dat ik het dan zelf kon delen en zodoende. Inmiddels is mijn diploma in de pocket en studeer ik niet meer. Nu wil ik vooral delen hoe leuk het moederschap is en hoe je in mogelijkheden kunt denken in plaats van problemen. Met ‘Het biechthok’ op maandag waarin iedereen anoniem advies kan vragen of (gĂȘnante) ervaringen kan delen in mijn stories denk ik dat ik ook een soort online vriendin/uitlaatklep ben geworden waar je terecht kunt voor advies of tips. Heel leuk en gezellig vind ik dat.”

Welke mommy influencer zou jij graag ook aan het woord zien in Instamom?

“Het lijkt mij heel leuk als Marlissa (@dehuismama) vertelt over haar ervaringen als moeder. Zij is momenteel zwanger van haar vijfde kind en ik ben erg benieuwd hoe ze alle ballen hoog houdt en een zwangerschap ervaart terwijl zij er al vier heeft rondlopen.”

Volg deze Instamom op Instagram via @mirthe