Instamom #4: Lizet Greve over het moederschap

Instamom #4: Lizet Greve over het moederschap

Als je de instafeed van @lizetgreve bekijkt zie je een kleurrijk interieur, fashionable outfits en natuurlijk haar drie plaatjes van kinderen. Daar word je instant vrolijk van! WIJ mocht haar vragen stellen over haar zwangerschappen en het leven als moeder van 3; wat gaat haar gemakkelijk en minder makkelijk af?

Geschreven door Nadia

Je hebt drie mooie kinderen, wanneer was het voor jou en Tommie duidelijk dat jullie kinderen wilden?

“Ik heb altijd al geweten dat ik moeder wilde worden. Het maakte me niet uit hoe de kinderen er zouden komen, áls er maar kinderen in mijn leven zouden komen. Ik wilde wel een fijne basis hebben voor ik er echt aan zou ‘beginnen’. Dus toen alle omstandigheden goed waren en ik na avond 9272736 om 5.00 uur ’s ochtends uit de Bubbels in Amsterdam kwam rollen, voelde ik dat ik wel wat meer wilde in mijn leven. Ik was toen 27.”

Hoe ging bij jullie het zwanger worden?

“We gingen er super naïef in. Heel leuk was dat eigenlijk. Niemand in onze kring had nog kinderen en ik had het gevoel alle tijd van de wereld te hebben. Ik was er totaal niet obsessief mee bezig en vond het alleen maar leuk. Volgens mij was het na 4 maanden raak en was ik zwanger van Zoë (8). Bij de tweede, Vic (6), was ik in één keer zwanger en dat overviel me eigenlijk best wel, hoe gezegend ook. En daarna kwamen er helaas een aantal miskramen en uiteindelijk kwam Sammie (0). Dat hele proces heeft me wel veranderd. Alles behalve een leuke/onbezorgde tijd, maar daardoor geniet ik met terugwerkende kracht nog meer van hoe het toen bij Zoë en Vic is gegaan.”

Hoe verliepen je zwangerschappen?

“Zo’n eerste zwangerschap is zo fijn eigenlijk. Alles overkomt je zo lekker en het kwam niet eens in me op dat er iets mis zou kunnen gaan. Lekker onbezorgd. Wel was ik vanaf 6 weken kotsmisselijk en al snel kwam ik erachter dat ik zwanger zijn totaal niet leuk vond. Het duurde eeuwen en ik wilde gewoon zo graag dat ze er al was. Ik heb me tijdens alle zwangerschappen nooit heel goed gevoeld. Misselijk, vocht vasthouden, bekkeninstabiliteit, niks aan allemaal. En mijn laatste zwangerschap was al helemaal ellendig. Misselijk tot aan de bevalling.”

Status hele laatste zwangerschap, maximaal misselijk.

Status hele laatste zwangerschap, maximaal misselijk

Wat dacht je toen je je baby’s voor het eerst zag?

“Ik was mega gelukkig, opgelucht en vol ongeloof bij Zoë. Bij Vic hetzelfde gevoel en ik dacht: ‘Hé, ik herken jou!’ En bij mijn laatste bevalling maakte ik het extra bewust mee en dacht ik: ‘Wij gaan echt mega dikke maten worden, ik voel het aan alles.’ En verder was ik extreem opgelucht, want deze zwangerschap en bevalling (vroeggeboorte) verliep niet volgens plan.”

Onze eerste foto als gezin van vijf

Onze eerste foto als gezin van 5

Hoe ervaar je het moederschap?

“Ik vind het geweldig! Alles waar ik altijd van heb gedroomd en nog een beetje meer. En dat beetje meer kent mooie kanten, maar ook vreselijke kanten, haha. Ik had bijvoorbeeld nooit verwacht dat het zo vermoeiend zou zijn en dat je eigen kinderen echt het bloed onder je nagels vandaan kunnen halen. Maar overall ben ik echt gelukkig, ben ik mega trots op het moeder zijn en geeft het zo veel voldoening en richting in mijn leven.”

Dat klinkt goed! En wat gaat je veel gemakkelijker af dan je dacht?

“Ik had verwacht dat ik het moeilijk zou vinden om geen tijd voor mezelf te hebben, maar dat gaat me echt veel beter af dan gedacht. Ik denk er niet eens echt over na eigenlijk. Op een paar instort momenten na dan. En je kan zo veel meer dan je denkt.”

Vic, Sammie en Zoë

Vic, Sammie en Zoë

Hoe combineer je je werk als content creator met je privéleven?

“Dat zou wel beter kunnen. Ik ben mega chaotisch en mijn werk en privé lopen veel te veel door elkaar. Is ook wel lastig met mijn baan. Ik blijf forever op zoek naar balans. Ik werk vanuit huis, maar dat is toch best ingewikkeld met al die kids. Zoë en Vic gaan naar school (als er tenminste niemand ziek is), maar voor Sammie hebben we pas plek op de crèche als ze 1 is. Dus het is even bikkelen en passen en meten. Ik heb wel heel veel geluk met oma’s die willen helpen!”

Wat hoop je te bereiken met je Insta-pagina?

“Ik hoop dat mensen herkenning vinden, ik doe niets mooier voor dan dat het is. Ook hoop ik mensen te inspireren met mijn outfits en coole items voor in huis. Ik heb 100% schijt aan de mening van anderen als het om mijn outfits en stijl gaat. Als ik het goed vind, is het goed. Dat wens ik iedereen toe en probeer ik ook over te brengen. Ik hoop dat mijn account een plek is waar mensen blij van worden.”

Twee weken voor de bevalling!

Twee weken voor de bevalling!

Welke mommy influencer zou jij graag ook aan het woord zien in Instamom?

“Mijn lieve vriendin Saskia Weerstand. Heeft oneindig veel coole tips over camper reizen met kids. Heel inspirerend!”

Meer Instamom? Lees ook de interviews met Teske, Sarah Rebecca en Kimberly (deviervanKim).