Het jaar van de Draak: wat betekent het voor jou en je kind?

Het jaar van de Draak: wat betekent het voor jou en je kind?

Volgens de Chinese dierenriem is 2024 het Jaar van de Draak. Ben jij benieuwd naar wat het Jaar van de Draak voor jouw gezin betekent? Lees dan verder! Dit jaar is speciaal en vol met leuke kansen voor jonge ouders en hun kleintjes. Hier vertellen we je alles wat je moet weten over het Jaar van de Draak.

Geschreven door de Redactie

Wat is het Jaar van de Draak?

In Nederland gebruiken we sterrenbeelden die ongeveer elke maand wisselen. In de Chinese cultuur hebben ze het over ‘het Jaar van …’ Er zijn 12 dieren in de dierenriem. Eigenlijk zijn het 11 dieren en een mythisch wezen; de draak. De andere dieren in de dierenriem zijn rat, os, tijger, konijn, draak, slang, paard, geit, aap, haan, hond en varken. Elke dier heeft zijn eigen kenmerken.

Lees ook: Dit zegt het sterrenbeeld van jouw kind over zijn karakter

Als je kind geboren is in Het jaar van de Draak

Als jouw kind tussen 10 februari 2024 en 28 januari 2025 wordt geboren, is de kans groot dat hij of zij de eigenschappen van de Draak zal hebben. Dit betekent dat je kleintje waarschijnlijk vol zelfvertrouwen en creativiteit zal zijn. Het Jaar van de Draak moedigt aan om nieuwe dingen te proberen en avontuurlijke stappen te zetten. Dit kan een inspirerende tijd zijn voor de ontwikkeling van je kind! Eerdere Jaren van het Draak zijn 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000 en 2012. Het Jaar van de Draak komt elke 12 jaar terug.

Wat kan jij als ouder verwachten in het Jaar van de Draak?

Voor ouders kan het Jaar van de Draak een periode zijn van vernieuwing en groei. Misschien merk je dat je meer energie hebt en openstaat voor nieuwe ideeƫn. Dit kan een goed moment zijn om je gezinsroutine te vernieuwen of om samen nieuwe activiteiten te ondernemen. Het Jaar van de Draak biedt de kans om je gezin dichterbij elkaar te brengen en samen spannende avonturen te beleven.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de Draak?

De Draak wordt vaak gezien als een symbool van kracht en geluk. Mensen met het Draak-sterrenbeeld worden gekenmerkt door hun zelfvertrouwen en ambitie. Dit jaar is dus een geweldige tijd om je eigen doelen na te jagen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Voor je kind kan dit betekenen dat ze gestimuleerd worden om hun eigen weg te vinden en hun passies te volgen. Voor je baby zijn doelen najagen misschien nog niet aan de orde, maar in z’n ontwikkeling zou je best wat Draak-energie kunnen terugzien!

TIP! Wist je dat je baby ook een geboortesteen heeft? Deze stenen worden vaak gezien als geluksbrengers met elk hun eigen eigenschappen. Ook bestaan er geboortebloemen die iets zeggen over het karakter van je kind.

Beeld: iStock.com/olesiabilkei