Handleiding voor papa: 5x zo scoor je nóg meer punten bij mama

Handleiding voor papa: 5x zo scoor je nóg meer punten bij mama

Lieve papa, allereerst respect voor jou. Met die wandelende hormoonbom in je huis en die kleine stuiterende mensjes heb je het soms zwaar te verduren. Soms ga jij goedbedoeld rechts en mama links. Jij had van haar dan ook links gemoeten, ook als dat totaal onlogisch is. Je krabt dan achter je oren, voert een nutteloze discussie en relativeert zoals alleen papa’s dat kunnen. Regelmatig staat onzichtbaar op mama’s voorhoofd geschreven dat ze wil dat je iets liefs of speciaals voor haar doet. Maar hoe, wat en wanneer? We snappen je en helpen je uit de brand. Deze handleiding is voor jou. Wedden dat je hiermee punten scoort?

1. Wijn, kaarslicht en praat

Kinderen in bed? Doe de tv uit, steek een kaarsje aan, geef haar een dekentje voor op de bank en schenk haar favoriete wijntje in. Begin met: ‘Weetje nog toen …’ of ‘Ik moest laatst weer denken aan … ’. Ga bewust terug naar het moment dat jullie elkaar ontmoet hebben. Haal herinneringen op. Vertel haar wat je dacht toen je haar voor het eerst zag (en dat zijn natuurlijk hele positieve woorden). Beleef die ontmoeting of date weer opnieuw. En ja er mag gelachen worden. Cheers!

2. Uitslapen en regel een ontbijt

Laat haar zomaar een keertje ‘uitslapen’ en regel een uitgebreid ontbijt. Lees: bestel online een ontbijtbox en laat die thuisbezorgen, want ja, zo simpel is het. Dek de tafel en stal alles uit. Doe dit juist niet op Moederdag maar kies een random vrije dag. Juist dan verwacht ze het niet en dus scoor je hier heel veel punten mee. *Ting, ting, ting!*

3. Moederdag? Niet skippen

Over Moederdag gesproken, ja dat komt ook weer in zicht. Naast knutselwerkjes en tekeningen van je kids is het ook leuk als papa iets doet. Zegt ze dat ze het onzin vindt? Negeer het. Iedere vrouw vindt het leuk om cadeautjes te krijgen. Ga voor een persoonlijke aanpak, want dat scoort!

TIP! Bestel voor haar online bij KAYA Sieraden gepersonaliseerde sieraden met bijvoorbeeld de namen van jullie kind(eren). Het aanbod is divers én mooi, wat dacht je bijvoorbeeld van deze moeder dochter armband. Levertijd is maar één dag, dus ook voor de late beslisser is dit een prima optie. En je krijgt bij je bestelling een gratis armband cadeau. ‘Diamonds are a girls best friend’, wat dus betekent dat jij helemaal gebakken zit dit jaar. Bam!

© KAYA Sieraden

4. Date zonder kids

Regel oppas en verras haar met een wandeling in de natuur op een mooie dag. Vergeet niet een snack en wat drinken mee te nemen voor onderweg, want een vrouw met honger of dorst, tja die zijn over het algemeen iets minder gezellig (zoals je weet). En dan komt ‘ie … kijk haar onderweg een keer aan en spreek uit: wat ben je mooi, ik vind je lief, ik ben zo blij met jou - deze liefdevolle zinnen doen het goed. Zeg dit niet allemaal achter elkaar in één zin. Dat is raar. Doseer het, oké?

5. Doe spontaan klusjes

Je haat het, maar hey het werkt echt. Ruim de vaatwasser uit, doe de was, haal boodschappen, pak die stofzuiger, maak de badkamer schoon of ruim eindelijk eens die schuur of zolder op. Het gaat erom dat je dit doet op een dag dat ze het NIET aan je gevraagd heeft. Zorg er ook voor dat ze je bezig ziet. Geef haar dan je mooiste lach, want dat geeft deze slimme move extra kracht en effect. Scoor je hiermee veel punten? Oh yes. Enneh, herhaal deze spontane klusjes regelmatig. Je zult worden beloond!

Geen dank, succes hé!

Lees ook: 14 gênante mamamomenten’

Beeld: iStock.com