Feestdagen in coronatijd: 8x dit kan er wél

Feestdagen in coronatijd: 8x dit kan er wél

Denk jij ook graag in mogelijkheden in plaats van beperkingen? Juist! WIJ ook. Best een uitdaging in coronatijd. Veel mag niet, kan niet of is niet verantwoord. Dus met de feestdagen geen volle woonkamer met de hele familie of een drukbezet kerstdiner. Maar wat dan wél? Laten we het positief bekijken, want je kunt evengoed ontzettend veel doen. Benieuwd wat? We helpen je graag op weg.

1. Herboren traditie: kerstkaarten zijn hot

Kerstkaarten? Ja kerstkaarten! Die zijn dit jaar hotter dan ooit en hét middel om je vrienden en familie op afstand een warme kerstgroet toe te wensen. Behoor jij tot de categorie die geen kerstkaarten meer verstuurde? Nog beter, want dan verwachten ze het niet en bereik je het maximale verrassingseffect. Tip: ga voor een kerstkaart met foto van je gezin. Juist nu erg leuk, omdat je elkaar niet allemaal in levende lijve zult zien met de feestdagen.

2. Digitaal familiediner

Ook dit jaar kun je groots uitpakken met het kerstdiner. Oké, je verkeert misschien in een iets kleiner gezelschap dan normaal, maar ook dat kan hartstikke leuk zijn. Kook zelf of bestel een compleet verzorgd kerstmenu bij de lokale horeca en geniet samen van een heerlijk diner. Tip: ga tijdens het diner videobellen met de familie. Zo zitten jullie toch nog met elkaar aan tafel. Haal mooie herinneringen op en breng een digitale proost uit. En zo bleef het nog lang gezellig …

3. Live cadeaumoment

Liever geen camera op je hoofd als je met je gezin aan het smullen bent? Ga dan voor een live cadeaumomentje met de hele familie. Bezorg van te voren cadeaus bij elkaar, spreek een tijdstip af en ga videobellen. Ieder familielid pakt voor de camera live zijn cadeautje uit. Voor de kinderen ook harstikke leuk. Online vind je een enorm aanbod aan kerstcadeaus voor jong en oud. Geen idee wat je voor die ene tante of oom moet kopen? Scheurkalenders en populaire boeken doen het altijd goed. Of inspireer je familie met duurzame kerstcadeaus. En … vergeet de allerkleinsten niet!

4. Samen chillen in de thuisbioscoop

Haal popcorn, chips, chocola en snoep en tover je huis om tot heuse thuisbioscoop. Plant lekker met de kids neer in zachte kussens en kies een vrolijke film uit. Een mooi aanbod vind je op kanalen als Disney+, Pathé Thuis of Amazone Prime. Het leuke is dat je deze thuisbioscoop tijdens de kerstvakantie natuurlijk meerdere keren kunt herhalen. Onesies aan en gaan met die banaan!

5. Speurtocht door de buurt

Deze vergt wel wat voorbereiding, maar is ontzettend leuk om te doen. Waar jullie normaal misschien naar de jaarlijkse familieborrel zouden vertrekken, kunnen jullie nu op kerstochtend met het hele gezin een speurtocht doen door de wijk. Bepaal de route, verzin opdrachtjes en laat je partner navigeren. Lol gegarandeerd. Tip: vergeet geen foto’s te maken en te delen in de familie-app. Vrolijk kerstfeest allemaal!

6. Heel Holland Bakt @ home

Gooi je dieet overboord, stop met calorieën tellen, want we gaan flink bakken met z’n allen. Bak samen koekjes, een lekkere taart of kies een leuk kidsproof recept uit het kinderkookboek ‘Coole kids koken’ (ja, een aanrader). Na afloop nemen jullie uitgebreid de tijd om alle baksels te proeven. Iets over? Dan willen jullie vast wel een lekker stukje langsbrengen bij opa & oma? Dat zullen ze waarderen!

7. Knutsel de eenzaamheid weg

Juist in tijden van corona zijn er veel mensen eenzamer dan ooit. Daar kun je samen met je kids iets aan doen. Haal de knutselspullen uit de kast of haal een handige knutselbox in huis en ga mooie creaties maken. Doe dit bijvoorbeeld voor de lieve oude buurvrouw om de hoek die alleen woont. Of kies iemand anders uit waarvan jullie vinden dat die wel een oppepper kan gebruiken. Lever samen met je kids de creaties af en wens hem of haar fijne feestdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar. Dit lieve gebaar zal hartstikke gewaardeerd worden. Als dat geen fijn kerstgevoel geeft?!

8. De Oud & Nieuw Winter BBQ

Barbecueën in de winter? Ja, je leest het goed. Oud & Nieuw wordt met de huidige maatregelen en het vuurwerkverbod toch ook anders dan anders. Dus waarom niet een coronaproof winter bbq organiseren met je gezin. Ook ideaal voor de kids, want het wordt al vroeg donker en dat maakt het extra spannend en leuk. Trek allemaal warme kleren aan, ontsteek de vuurkorf, versier de tuin met lichtjes en maak een kring om het vuur (of een heater). Nodig naast je gezin een paar mensen uit (volgens de regels natuurlijk). Buiten kun je voor voldoende afstand zorgen en ook de buitenlucht maak samenkomen iets veiliger. Steek de bbq aan, zorg voor muziek, doe spelletjes, zing liedjes (of waar jullie zin in hebben) en maak er samen een gezellige boel van. Doei 2020, hallo 2021!

Fijne feestdagen allemaal!

Beeld: iStock.com