En dan wordt je kind ziek vlak voor je vakantie. Help!

En dan wordt je kind ziek vlak voor je vakantie. Help!

Het was zover. Na herhaaldelijke pogingen mij een nachtje weg te krijgen was het ze na 2,5 jaar gelukt. De spreekwoordelijke moederkloek verlaat het nest! De datum stond gepland en er was een hotel geboekt door mijn allerbeste vriend. Maar het waar was nog onduidelijk, want dat moest een verrassing zijn.

Geschreven door Sharon

Er werd mij verteld dat ik niet zomaar naar huis kon en in geval van nood het wel een stuk rijden was. Mijn liefdevolle ouders hadden zich laten strikken om een nacht op te passen en ik begon met de voorbereiding naar Marlie toe. Filmpjes over opa en oma die komen oppassen en uitleg dat mama altijd weer terugkomt. In de dagen voorafgaand aan mijn tripje besloten we dat opa en oma een dagje extra gingen oppassen.

En toen kwam er wéér griep om de hoek kijken

Alles leek geregeld en was voorbereid. En toen kwam er wéér griep om de hoek kijken. Gesnotter en gehoest, ik zag het al aankomen … verhoging en een hangerig meisje. Ik besloot haar thuis te houden en probeerde alles te doen om haar weerstand te ondersteunen. Vitamines, kippensoep, lekker veel slapen en veel water en thee.

Maar drie dagen voor vertrek werd de verhoging koorts en vertrouwde ik het niet helemaal. Dus toch maar de huisarts gebeld om haar oortjes te controleren. Niet dat ze er veel naar greep of andere signalen gaf, maar toch. In de ochtend voordat we bij de huisarts terecht konden zag ik een natte plek op het bed en werd mijn gevoel bevestigd. Oorontsteking!

Mijn hart breekt en het liefste zeg ik alles af

Man man man … wat zal het pijn hebben gedaan. Meteen voel ik mij schuldig dat ik het niet eerder heb gemerkt en snel ik naar de huisarts. Het blijkt een loopoor te zijn en de troep loopt letterlijk uit haar oortje. Pijnstilling indien nodig en uitzitten it is. Wel krijg ik het advies een neusspray te halen om de druk te helpen verminderen. Dit laatste was mij niet bekend, omdat ik begreep dat je neusspray alleen inzet bij een verstopte neus. Ze knapt zienderogen op nu de druk eraf is en er is geen reden om haar thuis te houden als ze tierig is.

Toch houd ik haar nog thuis, in de hoop dat ze de oude is als ik wegga. Op de dag van vertrek breng ik haar naar de opvang en is ze best verdrietig. Mijn hart breekt en het liefste zeg ik alles af. Opa en oma komen haar halen en zijn bijna in Amsterdam als ik vertrek. Na anderhalf uur word ik gebeld door de leidster. Ze zag hoe vreselijk ik het vond om weg te gaan en wil me geruststellen. Marlie doet het super en is heerlijk aan het spelen. Wat een opluchting!

Mijn nachtje weg was goed op vele fronten

Opa en oma hebben haar heerlijk verwend en alleen maar leuke dingen gedaan met haar. Het inslapen was wat lastiger, maar uiteindelijk heeft ze heerlijk tussen opa en oma in geslapen. En ik? Mijn nachtje weg was goed op vele fronten. Dat vertel ik je graag in mijn volgende blog!

Volg je WIJ al op Instagram?

Beeld: iStock.com