Ellen: Hoe ik alle ballen hoog houd? Nou, niet!

Ellen: Hoe ik alle ballen hoog houd? Nou, niet!

Laatst kreeg ik de vraag van mijn vriendin hoe ik toch al die ballen hoog hield? En dat ze respect voor mij heeft en mij nooit hoort klagen. Hoe ik die ballen hoog houd? Nou dat zal ik je vertellen … NIET!

Geschreven door Ellen

Het gras bij de buren is niet altijd groener. Het kan wel zo lijken, maar is niet zo. En oh, wat weet ik daar alles van. Ik ga bijvoorbeeld liever leuke dingen doen dan dat ik bezig ben met het huishouden. Het stofzuigen kan wel een dag wachten … of twee.

Het balletje ‘huishouden’ valt regelmatig

Ik laat regelmatig het balletje ‘huishouden’ vallen. Ik heb precies het tegenovergestelde geleerd, want mijn moeder deed altijd eerst het huishouden, zodat het netjes is als ze daarna op pad gaat en weer thuis komt. Eigenlijk best logisch. Wat kan ik daar toch soms jaloers op zijn, want als ik dan liever leuke dingen ga doen en terugkom in een troepje, baal ik wel eens dat ik daarin niet wat meer op mijn moeder lijk.

De was stapelt zich regelmatig op. Is het niet de vieze was die in de badkamer niet meer in de wasmand past, dan is het wel de schone was die wacht om gestreken en gevouwen te worden. Of erger nog. Het is de schone, gestreken en gevouwen was die netjes in een wasmand ligt te wachten tot het in de kasten terechtkomt. Kortom, ik bak er niks van. Side note: toen onze iPad nog niet stuk was, ging dat strijken en vouwen eigenlijk best nog wel tussen het serie kijken door.

Als ik eerlijk ben

Maar eerlijk is eerlijk, ik ben Ellen, een (getrouwde) moeder van twee kinderen. Ik heb een (hele leuke) baan van 28 uur en heb een uit-de-hand-gelopen-hobby, waar ik ook nog wel eens wat uurtjes aan besteed.

Ik loop drie keer per week hard en pendel regelmatig heen en weer tussen voetbal, turnen en toneel. Heb graag een sociaal leven waarin ik leuke dingen wil doen met vrienden, familie en/of sportmaatjes. En ja … ik laat ballen vallen.

De bal plezier en ontspanning is het belangrijkst

Sorry voor mijn man, die naast zijn 40-urige baan ook nog eens een 20-urige studie per week doet, want het eten staat niet altijd direct klaar als hij thuiskomt. Zijn kleding ligt heus niet altijd netjes gevouwen in de kast. Hij moet soms zelfs op zoek naar schone sokken in de berg schone, niet opgevouwen, was.

Terug naar mijn vriendin … ik houd dus niet alle ballen hoog. Ik verdeel slechts. Mijn bal ‘plezier en ontspanning’ houdt ik altijd in de lucht, want dat is ongeveer het enige wat me ervan weerhoudt om volledig gestoord te worden. Insiders will know … ik kom al aardig in de buurt.

Dit is mijn gouden tip aan jou

Dus mijn gouden tip aan mijn lieve vriendin, al mijn vrienden, kennissen, moeders van het schoolplein en wie dan ook. Je hoeft niet altijd alle ballen hoog te houden. Laat anderen maar oordelen, zolang jij dat balletje van plezier en ontspanning voor jezelf hooghoudt, overleef je het wel!

Schrijf mee!

WIl jij ook een bijzonder verhaal, ontroerend of hilarisch moment met andere mama’s delen? Stuur je gastblog (500 - 800 woorden) naar redactie@wij.nl en wie weet delen we jouw verhaal binnenkort op onze kanalen.

Beeld: iStock.com