Eens per maand gaan mijn kinderen naar de oppas en ik naar een hotel

Eens per maand gaan mijn kinderen naar de oppas en ik naar een hotel

Natuurlijk houd ik van mijn twee kinderen. Ik heb een jongetje van drie en een meisje van bijna een jaar en ze zijn mijn hele wereld en ik doe alles voor ze. Dus breng ik ze een keer in de maand weg voor een weekend me-time.

Geschreven door Ellen

Dat klinkt misschien tegenstrijdig: van je kinderen houden en ze af en toe wegbrengen, maar ik ben ook dol op tijd alleen. Dat heb ik altijd al gehad, ook voordat mijn partner en ik kinderen kregen. Toen ging ik ook een weekend per maand naar een hotel om te chillen, lezen, slapen, in bad te gaan en vooral: met niemand rekening te hoeven houden. Zou ik dat nu op moet zeggen omdat ik twee kinderen heb?

Commentaar van omgeving

Mijn partner en ik vinden van niet, maar mijn omgeving - lees: schoonfamilie - vindt er héél veel van. Ze vinden het sowieso belachelijk dat ik gewoon fulltime werk en de kinderen naar de opvang en crèche breng, maar dat ik ze dan óók nog eens een weekend per maand naar mijn ouders breng? Dat kan echt niet. “Een kind dump je niet zomaar omdat je tijd voor jezelf wilt”, hebben ze wel eens gezegd. Maar zo zie ik het niet.

Lees ook: Ik ben moeder en werk fulltime: nou en?

Als moeder ben je er ook nog

Ten eerste: ik dump ze niet. Ze gaan logeren bij opa en oma en dat vinden ze hartstikke leuk. Ten tweede: mijn man vindt het ook lekker, want die is dat weekend alleen thuis. Ten derde: waarom bemoei je je met ons gezin? En ten vierde: IK ben ook nog steeds belangrijk, ondanks dat ik kinderen heb.

24 uur zonder kinderen

Ik ga niet een hele week per maand weg, hè? Het gaat om 1 nachtje. Meestal breng ik ze rond 10 uur op zaterdagochtend naar opa en oma, dan ga ik de stad in van het hotel waar ik blijf. Ik ga lekker shoppen, lunchen en daarna naar de kamer. Daar ga ik uitgebreid in bad en dan bestel ik roomservice als diner. Ik eet op bed, voor de tv en hoef dan met niemand rekening te houden. De volgende ochtend eet ik ontbijt, ga ik uitgebreid douchen, drink een kop koffie en rond half 12 haal ik de kinderen op. Ze zijn iets meer dan 24 uur bij opa en oma geweest en ik ben opgeladen. Is dat nou zo erg?

Ook je verhaal delen?

Heb jij een bijzonder, mooi, ontroerend of grappig verhaal en wil je die graag met andere mama’s (to be) delen? Deel je verhaal (500-800 woorden) via redactie@wij.nl. Anoniem blijven? Dat kan. Vermeld dit er dan bij. Let op: verhalen die elders al online verschenen zijn, worden niet gepubliceerd.

Beeld: iStock.com