De 10 allerslechtste adviezen die jullie als moeder kregen (deel 2)

De 10 allerslechtste adviezen die jullie als moeder kregen (deel 2)

Eerder schreven we al over de allerslechtste adviezen die jullie als moeder ooit kregen. We kregen zoveel (stuitende) reacties dat we een deel 2 hebben gemaakt. Lees je mee? We waarschuwen je alvast, want je gelooft je oren niet.

Geschreven door Redactie

1. Punaises … in een speen?

“Iemand zei ooit tegen mij: “Weet je waar die gaatjes in de speen voor zijn? Voor punaises, dan blijft de speen zitten.” Uh oké …”

2. Tanden trekken bij een pasgeboren baby?

“Mijn oudste dochter is geboren met twee melktandjes. De verloskundige wilde (nog geen uur na de geboorte) de kinderarts bellen om een afspraak te maken om de tandjes te laten trekken, want die zouden onhandig zijn bij het geven van borstvoeding!”

3. Wen er maar aan

“Je moet gewoon even wennen aan haar aanvallen, dat moet elke moeder met een kind met epilepsie.” Levensbedreigend … ik weet niet hoor? Er maar aan wennen …? Tot ze er niet meer is?"

4. Tape op de handen

“Mijn zoontje krabte zijn gezichtje open, maar krabwantjes waren nog te groot. Kreeg advies van een andere moeder om ze vast te tapen, want dat deed zij namelijk ook. Wij hebben toch maar gewoon babysokjes om z’n handjes gedaan, werkte prima.”

5. Sabbelen op een kippenpoot

“Dat onze dochter van toen vier maanden oud best wel een botje van een kippenpootje mocht hebben … Daar kon ze dan lekker op sabbelen.”

6. Zo werk het lichaam niet …

“Na zes maanden kun je wel stoppen met de borstvoeding, dan zitten er geen voedingswaarden meer in.”

7. Ze worden zo snel groot

“Ach dat is het begin van zich losmaken van de ouders”, zei iemand tegen mij terwijl mijn dochter van een maand oud de fles niet wilde aanhappen."

8. Baby in de schuur zetten? Ehm …

“Ik moet mijn baby ’s nachts maar in de schuur zetten, zodat ik het gehuil niet hoor. Oh ja, wel even een kacheltje aan dan.”

9. Pap? Nee … Chocolade mousse? Ja!

“Je mag je kind geen pap geven, zit teveel suiker in, maar ze moet wel wat meer chocolade mousse eten voor de koolhydraten.”

10. Pardon … Hoe veel tabletten?!

“Onze zoon van vijf weken huilde veel en had weinig tot geen ontlasting. De osteopaat zei toen: “Geef hem maar vijf magnesium tabletten per dag. Daar wordt hij lekker rustig van …”

Lees ook: De slechtste adviezen die jullie als moeder kregen (deel 1)

Beeld: iStock.com