Dit is hét kerstcadeau voor al die hardwerkende moeders!

Dit is hét kerstcadeau voor al die hardwerkende moeders!

Heb jij je kerstboom al opgetuigd? Die van ons staat en de eerste kadootjes lonken al onder de boom. Het merendeel is voor de kinderen. Leuk voor ze! Ik heb namelijk echt niets nodig. Nouja niets … ik bedoel, ik ben mama van drie, werk hard en heb alles voor mijn drie telgen over. En ik niet alleen, jullie ook mama’s! We doen ZO ons best en eigenlijk is een beetje bevestiging in de vorm van een mooi gebaar of cadeautje gewoon heel fijn. Inderdaad. Dit is ook meteen een hint voor al die partners van ons. Wat dachten jullie van een mooi mama sieraad? En dan natuurlijk het liefst eentje die gepersonaliseerd is …

Mijn man komt uit Ierland en daar is cadeautjes uitwisselen met Kerst nog belangrijker dan je verjaardag vieren! Ik ben er inmiddels dus wel aan gewend dat het onder onze kerstboom wemelt van de cadeaus. Voornamelijk is dit speelgoed. Ik vermoed dat dit een manier van mijn man is om zijn jeugd opnieuw te beleven, haha. Het is niet dat hij mij vergeet. Voor mij ligt er meestal een leesboek tussen. Ik zou niet weten wat ik anders op mijn wensenlijstje moet zetten, dus kies ik elk jaar weer een roman.

Een sprankelende hint

Maar dit jaar niet. Ik heb al een hint laten vallen, over iets dat meer sprankelt. Ik bedacht me namelijk dat ik eigenlijk best graag een mooi sieraad zou willen. Zo eentje met de namen of initialen van mijn kinderen erin. Een subtiele ketting of armband om ze altijd dichtbij me te dragen. Iets wat echt waardevol voor me is én blijft. Het symbool voor de mooie herinnering aan de geboorte van onze zoons en een bedankje aan mij voor het harde werken van drie zwangerschappen en lange borstvoedingsperiodes.

Kwijlend swipe ik online door een lijst met handgegraveerde sieraden en mijn oog valt op een ketting met naam of een variant met geboortesteen. Gaaf! Mocht je zoiets ook willen: check dan zeker even de uitgebreide collectie van Kaya Sieraden.

De spreekwoordelijke bal ligt nu bij mijn man

Vrolijk en geïnspireerd stel ik een lijstje samen van mijn favoriete items. Geloof me, dat is hard nodig, want als ik niet letterlijk voorkauw wat ik hebben wil, dan krijg ik een of andere armband met Totoro erop - geen grap, echt gebeurd en de opmerking erbij “maar hij is wel van nep rosé goud, mooi toch?” is ook echt gemaakt. Op zulke momenten besef je dat je in een mannengezin leeft.

Mijn lijstje en de spreekwoordelijke bal ligt nu bij mijn man. Ik hoop op een mooi, fijn kettinkje met daarin de initialen van de jongens erin. Is meteen een mooie eyecatcher voor bij mijn outfit. Of zal het weer een nep rosé gouden armband worden met dit keer Batman erop of een of andere superheld. Ik ben benieuwd, het blijft hier tenslotte altijd een verrassing.

Geschreven door Annette van den Berg

Beeld: iStock.com