Deze vragen stelt je kind het vaakst aan jou als moeder

Deze vragen stelt je kind het vaakst aan jou als moeder

EĆ©n op de drie kinderen stelt minstens 100 vragen per dag aan zijn moeder. Met soms wel uitschieters naar 200 vragen op een dag, zo blijkt uit onderzoek. Maar welke vragen worden het meest gesteld? WIJ vroeg op Facebook naar de vragen die jullie het vaakst horen van jullie kinderen. En dat loopt behoorlijk uiteen …

1. Mama ik wil hetzelfde als jij!

“Drink je koffie, vraagt hij hoe koffie gemaakt wordt. Drink je thee, dan wil hij weten hoe thee gemaakt wordt. Eet je een ijsje samen dan … je raadt het al. De hele dag en ook als je antwoord geeft standaard de vraag: ‘Waarom dan?’ erachteraan. Pfff, ik zal het eens een keer turven - ik kom ver boven die honderd vragen per dag.”

2. Mamaaaa…?

“Die van mij (4 jaar) vraagt minimaal 180.000 keer per dag: ‘Mama … ?’ De vragen wisselen. ‘Hoe heet dit? Wat is dit in het Engels? Hoeveel is … ? Mag ik een snoepje? Wat hoort hierbij’?

3. Maken?

“Mama wil je deze weer maken?’ Dat bedoelt hij zijn gravers (speelgoed), waar hij op het moment van vragen het bakje of een wiel afhaalt. 1.803.887 keer per dag”

4. Vraag het aan Google!

“Het zijn er hier zeker meer dan 100 per dag. Denk aan: “Wat is het Engelse woord voor … mag ik? Waarom heet een mandarijn een mandarijn?” Weet ik veel kind, vraag het aan Google.”

5. Wat doe je nou?

“Mijn dochter is nog geen twee en laatst in vijf minuten tijd, vier keer de vraag: “Wat doe je nou?””

6. Wat eten we?

“Wat gaan we eten vanavond?’ - heel belangrijke vragen voor kinderen, blijkbaar.”

7. Mammmmm?

“Mam mag ik drinken? Mam wat is dat? Mam hoe doe je dat? Mam waarom?”

8. Wist je dat?

“Mama, wat betekent dat? Mama, wist je dat …?”

9. Wc-praat

“Ik moet plassen, mama helpen?”

10. Mag ik ook?

“Mamaaaaaaaaa, mag ik ook?” Slokje drinken, hapje eten - prima als het gaat om een glas limonade, maar om nou een slok van mijn welverdiende vrijdagmiddagborrel en toastje met brie aan een 2-jarige te geven?”

Lees ook: 15 typische mama-uitspraken - je hoort jezelf dingen zeggen die je nooit voor mogelijk hield

Ook je verhaal delen?

Heb jij een bijzonder, mooi, ontroerend of grappig verhaal en wil je die graag met andere mama’s (to be) delen? Deel je verhaal (500-800 woorden) via redactie@wij.nl. Anoniem blijven? Dat kan. Vermeld dit er dan bij. Let op: verhalen die elders al online verschenen zijn, worden niet gepubliceerd.

Beeld: iStock.com