Deze 6 moeders kom je zeker tegen op het schoolplein

Deze 6 moeders kom je zeker tegen op het schoolplein

Elke dag dat je jouw kind wegbrengt of ophaalt van school krijg je ermee te maken; de moeders. De schoolpleinmoeders. Ik geef het gewoon een naam, maar eigenlijk is één naam niet genoeg, want in die groep schoolpleinmoeders zitten zoveel verschillende types. Je kijkt je ogen uit. Ik zet de meest voorkomende moeders voor je op een rijtje en ben benieuwd hoeveel jij er kunt afstrepen op het schoolplein van jouw kind.

Geschreven door Nadia

1. De fashionable mom

Deze moeder ziet er altijd tot in de puntjes verzorgd uit, geen verwilderde mom bun met een joggingsbroek voor haar. Je zou niet eens kunnen voorstellen hoe ze er in die outfit uitziet! Nagels strak in de lak, haren perfect gestyled en haar make-up ziet eruit of ze net uit de stoel van een visagist komt. De enige manier die jij kan bedenken is dat zij er om 04.00 uur in de ochtend al uitgaat om dit mooie uiterlijk te kunnen realiseren, voordat haar kinderen uit bed rollen; die er overigens ook altijd uitzien om door een ringetje te halen. De situatie waar de haastende moeder pindakaas of tandpasta voor de schooldeur nog van het gezicht van haar kind moet vegen, dat zal deze moeder nooit overkomen. Maar of jij ook om 04.00 uur je bed uit gaat om de fashionable mom te zijn, nee jij draait je liever nog even om. Dan maar een mom bun en joggingsbroek tijdens de schoolrun.

2. De ‘ik wil een gesprek’ moeder

De juffen en meesters doen het eigenlijk nooit helemaal goed bij deze moeder. Aan de jaarlijks geplande tien-minuten-gesprekken heeft ze niet genoeg. Bijna wekelijks is er wel iets aan de hand waar deze moeder over in gesprek wil. Is het niet dat haar zoon laatst met een hele vieze broek is thuisgekomen “Hoezo laten jullie ze met dit weer überhaupt in de zandbak?!”, of zijn broodtrommel is te vaak nog deels gevuld “Je moet echt even beter opletten dat Timmie zijn eten opeet hoor! Anders krijgt hij zijn vezels niet binnen.” tot aan schooluitjes waarbij ze zelf niet mee kan, maar wel de controle wil hebben. De ‘ik-wil-een-gesprek’-moeder vergeet soms dat de juf niet alleen haar kinderen onder haar hoede heeft, maar nog 20 andere, die allemaal even speciaal zijn.

3. De sportieve moeder

Deze moeders zijn altijd gehuld in een sportieve outfit. Ze komen nog net niet joggend kun kroost naar school brengen, maar zodra die lieve snoetjes binnen zijn trekt ze direct een sprint naar de sportschool. Hoeveel tijd ze daar precies doorbrengt is je onbekend, maar na schooltijd staat ze het meeste van de tijd ook weer in haar sportkleding. Beetje gek, doucht ze niet? Maar deze moeder is ook altijd heel enthousiast als het gaat over het organiseren van sportdagen, want wat zij kan, kunnen de kinderen ook! Als je ooit een moeder ziet die klaar staat om aan een triatlon te starten tijdens de schoolrun, dan weet je dat je de sportieve moeder hebt gevonden. Wie weet doe je binnenkort wel mee aan een spontane sit-up wedstrijd op het schoolplein!

4. De altijd-bijna-te-laat-haastende moeder

Je zou deze moeder bijna kunnen aanzien voor de sportieve moeder, aangezien zij ook altijd rennend en vliegend over het schoolplein gaat. Hoe je ze uit elkaar houdt? De Altijd-bijna-te-laat-haastende moeder heeft een rood hoofd en is gestrest, terwijl de Sportieve Moeder tussendoor nog wat jumping Jacks doet voor haar plezier. Op elk plein heb je wel een moeder die steevast op het laatste nippertje aan komt racen en het gezicht van haar kind op het plein nog moet schoonpoetsen van pindakaas en tandpastavegen. En ook deze moeder is vaak goed in het vergeten van gymspullen of eierdozen voor de nieuwste knutsel. Aiiii.

5. Het aso wijfie

Je spot ze al snel door een bepaalde kledingstijl; een beetje slordig of oversized, zelfs tijdens de meest casual bijeenkomsten. Haar haar lijkt altijd een eigen leven te leiden en haar outfit lijkt te zijn gekozen door een wervelwind. Ook praat ze, zonder dat ze het doorheeft, altijd op een luid volume, waardoor een gesprek met haar voor het hele plein te volgen is. Als haar kind ook maar de kleinste belediging ondervindt, springt ze op als een mama-leeuw die haar welpen verdedigt. Pfoe, dan zullen ze het weten, én de ouders van het kind ook. Moederbeer in de aanval! Dan zie je ook direct dat haar stoere uiterlijk niets te maken heeft met het grote hart, want kom je aan haar kind, dan kom je aan haar.

6. De moeder die het zóooo zwaar heeft

Zodra je het plein op loopt , spiek je al even of je haar ziet staan, zodat jij ergens anders je kind kan opwachten. Helaas ben je ook wel eens eerder dan haar en ook zij spiekt op het plein of ze jou ziet staan, alleen dan om haar verhaal bij je te doen. Hoe moe ze is, hoe zwaar haar leven is en dat ze zich niet zo lekker voelt. Je luistert dan maar verplicht naar haar zeurverhaal, want een oplossing is er niet, zo zwaar is haar leven namelijk niet echt. Ondertussen hoop je dat jouw kind het eerst buiten is, zodat je meteen kunt vertrekken van deze zeurende spraakwaterval!

Ennn … hoeveel moeders heb jij op het schoolplein kunnen spotten?

Lieve mama’s, dit verhaal is natuurlijk met een korreltje zout geschreven.

Beeld: iStock.com/FreshSplash