Deze moeder gebruikt haar bevalling om geen seks meer te hoeven hebben met haar man

Deze moeder gebruikt haar bevalling om geen seks meer te hoeven hebben met haar man

Ik ben dol op mijn man, echt. Hij is een ontzettende goedzak en ontzettend trouw. Maar tussen de lakens hoeft het van mij niet zo en na mijn bevalling heb ik dat doorgezet.

Geschreven door anoniem

Ik hou echt van mijn man, hij is echt een goede vent en een ontzettende goede vader. Ik was al halverwege de dertig toen ik hem leerde kennen. Na de zoveelste teleurstelling was ik blij dat ik iemand had gevonden bij wie ik mezelf kon zijn en vooral dat iemand goed voor mij was.

Iemand gevonden met een kinderwens

Maar de vonken hebben er nooit echt vanaf gevlogen. Ik was blij iemand gevonden te hebben en dat hij, net als ik, een kinderwens had. Dat ik dan moest leven met wat minder kriebels en passie dat nam ik maar voor lief.

Seks was voor de bevalling al niet leuk

Hoewel seks met hem niet bovenaan mijn favoriet was, moest ik er wel aan geloven. Het ging met lichte tegenzin en vooral weinig passie, maar ik deed het voor hem en vooral voor het feit dat we beide graag een kind wilden. We hadden ontzettend veel geluk, want ondanks mijn leeftijd was het al snel raak.

Ik deed alsof ik me niet goed voelde tijdens zwangerschap

Tijdens de zwangerschap voelde ik me eigenlijk heel goed, maar tegen hem deed ik het erger lijken. Ik zei vaak dat ik moe en ziek/zwak/misselijk was. zodat ik geen seks hoefde te hebben met hem, terwijl seks tijdens de zwangerschap natuurlijk gewoon kan. Hij gaf aan de behoefte wel te hebben, maar respecteerde mijn wens.

Verlangens naar hem groeide niet

Na 41 weken ben ik bevallen van een wonderschone dochter, Lara. Ze is echt prachtig en ik ben zielsgelukkig. Eerlijk gezegd viel de bevalling ook best mee en was ik van onder redelijk ongeschonden. Mijn man pakte het vaderschap meteen heel goed op en mijn liefde groeide, maar mijn seksuele verlangens naar hem helaas niet.

Seks aan het uitstellen na de bevalling

Na de kraamtijd wist ik dat we in theorie seks langzaam weer zouden gaan proberen, maar ik zat er Ć©cht niet op te wachten. Hoe dol ik op hem ben, de gedachte van hem zwetend en hijgend op mij, ik wil het niet. Ik ben dus nu al maandenlang aan het uitstellen, het voelt allemaal prima daar beneden, maar tegen hem zeg ik dat mijn lichaam nog niet klaar is voor seks.

Ik weet niet goed wat ik moet doen. Ik wil hem niet kwijt als man en vader van mijn dochter, maar ik wil gewoon echt geen seks meer met hem. Ik ben bang dat ik er binnenkort toch echt een keer aan moet geloven en we maar eens goed moeten gaan praten.

Ook je verhaal delen?

Heb jij een bijzonder, mooi, ontroerend of grappig verhaal en wil je die graag met andere mama’s (to be) delen? Deel je verhaal (500-800 woorden) via redactie@wij.nl. Anoniem blijven? Dat kan. Vermeld dit er dan bij. Let op: verhalen die elders al online verschenen zijn, worden niet gepubliceerd.

Beeld: iStock.com