Deze innovatieve producten maken je leven als ouder makkelijker

Deze innovatieve producten maken je leven als ouder makkelijker

Als ouder ben je druk. En vermoeid. En daarom grijp je dan ook alles aan om je leven makkelijker te maken. Logisch, want alles kost al veel meer tijd met kinderen, dan voordat je kinderen had (al doe je dat natuurlijk met liefde). Daarom: 6x producten die jouw leven als moderne ouder makkelijker maken.

Het makkelijkste campingbedje ooit

Als je kleine ergens gaat logeren of je neemt ‘m mee op vakantie, is het wel handig als je een goed campingbedje hebt. Maar wát een ellende is het normaal gesproken om die dingen uit te vouwen. Tot nu. Deze van Bugaboo, het Stardust campingbed, is gemaakt met luchtvaarttechnologie. Daardoor is ‘ie ultralicht en binnen no-time uitgevouwen. Er zit een matrasje in en - ook handig - voor de allerkleinsten is er een hoger inritsbaar inzetdeel. Zo is ‘ie veilig én handig in gebruik.

De rugdrager

Je besluit dat je partner jullie kind op de rug neemt, maar halverwege de wandeling wil ‘ie toch wisselen. Dan moet de kleine eruit, moet de rugdrager opnieuw afgesteld worden én plakt het gedeelte tegen je rug al (want lopen met een kind is altijd zwaarder dan je denkt). Deze Sapling kinderdrager van Thule voorkomt deze problemen. Hij is namelijk supermakkelijk in hoogte verstelbaar, heeft een ergonomisch ventilerend rugpaneel én een wasbaar zitje. Voilà: probleem opgelost.

Meegroeiende babyflessen

Hartstikke zonde, heb je eindelijk een kwalitatief goede babyfles gevonden, is je kleine alweer toe aan een volgende. Deze flessen van Hegen groeien mee. Dat betekent dat je ‘m kunt gebruiken als babyfles, snackbakje en waterbeker. Bovendien is ‘ie gemaakt van medisch gecertificeerd materiaal en heeft ‘ie een unieke kliksluiting. Helemaal veilig te gebruiken én mee te nemen, dus.

Een monitor als babyfoon

Superfijn natuurlijk, dat je kind in z’n eigen kamer slaapt, maar soms toch ook wel spannend. Wat is de temperatuur? Gaat het goed? Heeft ‘ie ergens last van? Met deze babyfoon zijn al die vragen verleden tijd. De Oyo smart monitor met camera registreert ademhalingsbewegingen, de temperatuur en de positie van de baby. Heel eenvoudig te bevestigen door middel van een clip aan de luier of buikband. Jij als ouder krijgt direct een melding als er iets aan de hand is. Dat is nog eens een rustig slaapje (ook voor jou!).

De aanpasbare stoel

Zonder gedoe je kleine in een schommelstoel zetten: het kan met deze Doomoo seat ‘n swing. Binnen twee seconden verander je de wip-/loungestoel in een schommelstoel. Mét verkleinnestje en veiligheidsgordel, zo is ‘ie zeker weten veilig.

Borstkolven anno 2021

Dat borstkolven moet makkelijker kunnen, toch? Dat moeten de bedenkers van de Elvie borstkolf ook gedacht hebben. Met deze muisstille en draagbare borstkolf kun je overal en op ieder moment handsfree borstkolven. Een app meet het melkvolume en pompverloop per borst. Dat is nog eens borstkolven in de moderne tijd.

Deze en nog meer bijzondere producten zijn door een vakjury genomineerd voor de Baby Innovation Award. 12 mei vindt de Mama Jurydag plaats waar genomineerden hun product live zullen demonstreren aan geïnteresseerde moeders. Zij bepalen samen met de punten van de vakjury de winnaars van de Categorie Awards. Vanaf 24 mei kan er online door consumenten worden gestemd, samen met de stemmen van de Mama Jurydag wordt daarmee de Negenmaandenbeurs Consumer Award bepaald.

Beeld: iStock.com