9 leuke én makkelijke traktaties om uit te delen als je kind jarig is

9 leuke én makkelijke traktaties om uit te delen als je kind jarig is

Bij verjaardagen komt naar mate je kind ouder wordt, steeds meer kijken. Verjaardagen, kinderpartijtjes en natuurlijk trakteren op school. En dat laatste is soms nog een hele opgave, want wat moet je maken? Heeft de school nog regels zoals alleen verpakte spullen of moet het zonder suiker? Ik deel vandaag een aantal leuke ideeën met je. Zowel makkelijke ideeën als meer creatieve traktaties, om de verjaardag van je kind - waar dan ook - extra speciaal te maken.

Geschreven door Nadia

Gemakkelijke traktaties

Geen tijd om avonden plaatjes te ontwerpen, printen, knippen en vouwen? Dan zijn deze gemakkelijke traktaties voor jou! Voor kinderen maakt het vaak niet eens zoveel uit, dus je hoeft niet mee te doen in de ongemakkelijke ‘Kijk mij!’-strijd die sommige ouders stiekem met elkaar voeren.

Herfstige traktatie

Pinterest: Mamaliefde, reis-liefde, kerstliefde, brickliefde

Pinterest: Mamaliefde

Deze is super leuk voor kinderen die in de herfst jarig zijn, alles wat je nodig hebt zijn chocolade zoenen, mini stroopwafeltjes en satéprikkers. De chocoladezoen is dan een eikeltje en de stroopwafel is het hoedje. Presenteer het tussen wat blaadjes en je herfststukje is klaar! Misschien ook even een pakje snoetenpoetsers meenemen als je dit bij de kleuters gaat uitdelen, hihi.

Bakje patat

Pinterest: vankaat.nl

Pinterest: vankaat.nl

Een patatje gaat er altijd wel in! Alleen deze keer niet van de snackbar, maar de chips variant. Je kunt natuurlijk variëren hoe je dit precies indeelt, als je een patatbakje kunt regelen is het leuk om nog een marshmallow in het vakje voor de saus te doen alsof het mayonaise is. Maar een snoephamburgertje is ook een leuke aanvulling. Als je geen echte patatbakjes kunt vinden kun je ook puntzakjes maken/kopen of zoals op de foto popcornbakjes.

Voorverpakte traktaties

Dit komt nog een beetje uit de coronatijd, maar sommige scholen hebben dit erin gehouden wegens hygiënische redenen. Bij een voorverpakte traktatie kan je iets minder zelf je gang gaan, maar het kan alsnog heel leuk zijn, bekijk de ideeën hieronder maar eens!

Suikerwafel gezichtjes

Pinterest: SuzyB | Traktaties, uitnodigingen, kinderverjaardag en cadeautjes

Pinterest: SuzyB

Eventjes een plakwerkje, maar dan ben je klaar. Deze voorverpakte suikerwafels kun je zowel rechthoekig als in ronde vorm kopen. Plak op elke koek wiebeloogjes of een lieflijk wimperstickertje en teken eventueel een mondje met een watervaste stift. Heb je wat meer tijd? Dan is een strikje, indianenveertje, snor of misschien een bril wel leuk als extra om te zorgen dat alle wafels er verschillend uit ziet.

Mummie koekjes

Pinterest: vankaat.nl

Pinterest: vankaat.nl

Houdt jouw kind wel van een beetje griezelen of is hij of zij jarig rond Halloween? Dan zijn deze mummiekoekjes de ideale traktatie. Kies koekjes die in een verpakking zitten en wikkel de koekjes in verband. Plak er wiebeloogjes op en eventueel een rond spookmondje en klaar is jouw griezeltraktatie!

Feestelijk knijpfruitje

Pinterest: printjetraktatie.nl

Pinterest: Printjetraktatie.nl

Hier thuis zijn ze gek op knijpfruitjes en ik heb ze ook altijd wel in huis. Ook handig om mee te nemen onderweg en zélfs leuk als traktatie. Het enige wat je moet doen is online een leuke wikkel opzoeken om die uit te printen. Eventueel personaliseer je het ontwerp nog met de leeftijd en naam van je kind, uitknippen en je schuift ze zo om de knijpfruitjes.

Gezonde traktaties

Bij mij mag er tijdens een feestje best gesnoept worden, maar ik kan mij ook wel voorstellen dat er scholen zijn die liever wat gezondere traktaties zien. Ook voor de ouders die gezondere keuzes moeten of willen maken heb ik wat leuke ideeën verzameld. Kijk mee!

Fruitylicious

Pinterest: Moe-dig!

Pinterest: Moe-dig!

Een ijsbakje gevuld met fruit! Aardbeitjes, mandarijn, druifjes en mango of net wat je zelf wilt. Al die kleurtjes maken het al een gezellig geheel en dat zomerse parapluutje maakt het helemaal af. Op deze foto hebben ze de randjes van de ijsbakjes in de gesmolten chocolade gedipt en daarna in de sprinkles, echt heel vrolijk, maar mocht dat niet gewenst zijn op jouw school kun je dat natuurlijk achterwege laten.

Fruitslangen

Pinterest: LadyLemonade.nl // Cynthia & Annemieke

Pinterest: LadyLemonade.nl

Met satéprikkers, druifjes en aardbeien maak jij de leukste slangetjes om te trakteren. Je kunt blauwe en witte druiven gebruiken, of misschien blauwe bessen. Net waar jouw kind van houdt. De oogjes zijn wel van suikerwerk, maar maken de slang wel direct een echte slang dus die mogen toch echt niet ontbreken.

Eenhoorn traktaties

De eenhoorn of unicorn, je komt er niet meer onderuit. Ik zie bij mijn dochter overal eenhoorns op, het liefst gecombineerd met regenbogen en glitters. Eenhoorntraktaties zijn daarom ook een geliefd thema, dus die wil ik ook nog met jullie delen.

De spekjes-eenhoorn

Pinterest: SuzyB | Traktaties, uitnodigingen, kinderverjaardag en cadeautjes

Pinterest: SuzyB

Van eenhoorn naar spekhoorn, easy peasy! Koop leuke bekertjes, je hebt ze zelfs al met oogjes erop, maar anders heb je die er ook zo op getekend. Vul een puntzak met snoepjes en spekjes en plak die vast aan de bodem van het bekertje. Voilà, jouw eenhoorn traktatie is klaar!

Eenhoorn spek

Pinterest: Modern Bourgondish eten ~ Tasty Food SoMe

Pinterest: Tastefoodsome.com

Ook met spek, maar compleet iets anders. Koop lange spekken, snijd de bovenkant in een puntje en prik de spek voor de stevigheid op een satéprikker. Naast de spek heb je witte chocolade en sprinkles nodig. Leg alle spekken op een stuk bakpapier om het opruimen straks zo makkelijk mogelijk te maken. Laat de witte chocolade au bain-marie smelten en verdeel dit over de spekjes, meteen hierna strooi je de sprinkles over de warme chocolade zodat het goed blijft plakken.

TIP! Extra leuk zijn sprinkles in de vorm van sterretjes en unicorns. Daarna leg je de bakplaat in de koelkast zodat de chocolade weer kan uitharden en klaar zijn je vrolijke eenhoorn-hoorns!

Ik denk dat ik jullie weer genoeg leuke inspiratie heb gegeven om een mooie traktatie voor jouw kind te kunnen maken. Veel trakteerplezier!

Beeld: iStock.com/Kristen Prahl