Mijn eerste ontmoeting met de bonusmama van Marlie

Mijn eerste ontmoeting met de bonusmama van Marlie

En daar was het moment … de eerste ontmoeting met de nieuwe vriendin van mijn ex. Ik had buikpijn vanaf het moment dat ik wakker werd en amper geslapen. Op het laatste moment besloot ik om mijn beste vriend mee te nemen omwille van steun.

Geschreven door Sharon

En daar was ze dan … onwennig gaf ik haar een hand. De voorbereiding van mijn ex en zijn vriendin bleek tamelijk slecht. De vragen die ik kreeg van haar waren gericht op opvoeden: “Heb je al een school gevonden?” Wat eet ze voor ontbijt? Hoezo biologisch en geen koemelk en daarna nog een relaas door mijn ex over wat ik had overgehouden aan mijn zwangerschap en bevalling.

Ook vroegen ze welke deskundigen ik had geraadpleegd met een ondertoon van ongeloof. Wellicht is het een cultuurding, want ze komt niet uit Nederland en spreekt geen Nederlands. Tot slot, werd mijn stad afgekraakt, mijn keuze voor bepaalde therapieƫn weerlegd en toen was het moment daar.

Keihard aan de kant geschoven

Iets te vroeg en onaangekondigd stonden opa en oma met Marlie voor onze neus. Ze reageerde timide en begon op haar vingers te sabbelen. Na een korte knuffel gaf ik haar aan papa en werd er meteen een cadeau in haar handen geduwd. Mijn ex had zijn nieuwe vriendin wel wat Nederlandse woordjes geleerd zoals “leuk” en “mooi”. Ze sloten zich af met z’n drieĆ«n op de bank en het gesprek sloeg dood. Dit tafereel raakte mij zo dat ik besloot om even naar het toilet te lopen om mezelf te herpakken.

Ondanks mijn uitgebreide pleidooi, waarin ik liefdevol probeerde uiteen te zetten dat ik haar wil leren kennen en haar als bonus zie, werd ik keihard aan de kant geschoven. In de anderhalf uur daarna heeft ze niet meer tegen mij gesproken tot de “bye” bij het afscheid.

De eer aan mezelf

Ik voel de neiging heel erg om vreselijk veel details in dit verhaal te verwerken. Al het onrecht wat Marlie en mij is aangedaan op te schrijven, zodat de criticasters onder ons begrijpen hoe vreselijk veel het van mij heeft gevergd om tot dit punt te komen. Maar ik houd de eer aan mezelf en hoop dat karma haar werk gaat doen. Deze kant van de nieuwe relatie van je ex bestaat dus ook. Het beeld wat hij bij haar over mij heeft gecreƫerd is geen fraaie en hoezeer ook ik verantwoordelijkheid neem voor het falen van onze relatie verdien ik dit niet.

Mijn kleine meisje

Maar goed, welk recht zit er in het alleenstaand ouderschap. Ja, dubbel de knuffels en het privilege om elke dag bij haar te zijn. Echter, mijn ex stelt zijn relatie van drie maanden voor en gaat vervolgens relaxen in de sauna, neemt het hele weekend geen contact op om te vragen hoe het met zijn dochter gaat. En ik? Naast mijn eigen verdriet en teleurstelling dien ik ook een klein meisje te begeleiden die een enorm gespannen en emotioneel moment heeft beleefd met haar ouders en die daar haar weg in dient te vinden.

Lees ook: ‘Als je ex een ander heeft en zij bonusmama wordt’

Beeld: iStock.com