Carrière vs moederschap: Sharon gooit het roer drastisch om

Carrière vs moederschap: Sharon gooit het roer drastisch om

Mijn werkervaring ligt grotendeels in de hospitality. De branche die nu keihard geraakt wordt door de coronacrisis, want heel eerlijk, wanneer kunnen we weer gaan reizen? En stel dat we de anderhalvemetersamenleving moeten handhaven de komende anderhalf jaar hoe gaat reizen er dan uitzien? Wanneer een airline deze regels gaat handhaven worden de tickets onbetaalbaar. Minder passagiers per voertuig houdt direct in dat de kosten hoger worden. Daarbij zal er een enorme aanwas zijn van goede werknemers die terugkeren van zelfstandige naar loondienst.

Geschreven door Sharon

‘Ik heb nu ineens zorgen over werk’

Waar ik voorheen met het grootste gemak risico’s nam wat betreft werk, sta ik er nu anders in. Immers, ik wil een basis voor mijn dochter en merk daarin dat ik veiligere keuzes wil maken. Dus voorlopig staat mijn ambitie even in de koelkast, omdat ik kostwinner ben en een stuk stabiliteit wil. Het sparen voor Marlie’s opleiding, haar rijlessen of bijleggen bij haar eerste auto? Of zijn we tegen die tijd onderweg in een futurisch voertuig dat je geen auto meer noemt? Daarbij komt ook weer de onderstreping van hoe moeder-onvriendelijk de arbeidsmarkt is én hoezeer je gediscrimineerd wordt, omdat je niet fulltime wilt werken.

De kogel is door de kerk

Dus ja … de kogel is door de kerk en ik ga mezelf omscholen richting de zorg. Ik zie er erg naar uit om te starten en vind het daarbij ook heel spannend. Een 180° draai, maar de juiste keuze. Ik zoek het anker zoek van een leuke baan, waarbij ik ook nog een steentje bij kan dragen voor anderen. 30 uur studie per week naast een baan straks, dat wordt ronduit pittig maar … de wil is er.

‘Ambities bijschalen, herken jij dat ook?’

Herken jij dat ook lieve mama? Dat je ambitieniveau zich dan wel (tijdelijk) aanpast? Dat je ineens een andere weg inslaat, omdat het moederschap ook gewoon best veel van je vraagt? Op social media zie ik dan van die ‘business moms’ voorbij komen die alle ballen hoog lijken te houden. Perfect gestyled voor de foto’s, altijd op hippe feestjes, leuke dingen met de kids doen, verre reizen makend, sporten, koken, opgeruimd huis, boeken schrijvend en dan ook de liefde kunnen “managen”. Hoe in vredesnaam? Ergens doe je dan concessies lijkt mij? Anders dragen ze volgens mij een cape met een logo op de borst!

Trots op nieuwe stappen

Voor nu ben ik blij en trots dat ik deze stappen zet … want, man wat hou ik toch van mijn minimensje! Mijn carrière komt wel weer als daar weer ruimte voor is. Voor nu alles voor haar …

Beeld: iStock.com