5x budgetvriendelijke kadootjes voor 5 december

5x budgetvriendelijke kadootjes voor 5 december

Het leven wordt steeds duurder en vliegt als een gek voorbij: hoe kan het alweer bijna sinterklaasavond zijn?! Omdat we bij WIJ weten dat alle kleine beetjes de Sinterklazen kunnen helpen, verzamelden we vijf budgetvriendelijke cadeaus voor als je pakjesavond gaat vieren.

Geschreven door Redactie

1. Nuttige cadeaus!

Als je op het verlanglijstje van je kind krijgt, staat er waarschijnlijk voornamelijk speelgoed op. Logisch dat zij dat willen, maar het wordt wel heel duur bij elkaar. Wat als je ook nuttige cadeaus geeft? Heeft je kleintje een rugtas nodig omdat hij binnenkort naar school gaat? Een nieuwe pyjama voor je kind? Of wat dacht je van slofjes of schoenen? Zorg dat Sinterklaas iets geeft waar de kinderen ook echt iets aan hebben. Meer inspiratie nodig? Hier vind je leuke en nuttige sintcadeaus voor nog geen tien euro.

2. Cadeaubon

Een uitgesteld cadeau drukt de kosten in de decembermaand. Maak zelf een cadeaubon, pak ‘m in met een leuke strik erom en je kleintje is er zeker weten blij mee! Wat dacht je van een bon om een dagje naar een pretpark te gaan. Vaak kun je op een pretparkuitje ook nog besparen door van tevoren aan acties mee te doen en de aanbiedingen te checken? Ook leuk: een bon om naar de bioscoop te gaan in de grijze januarimaand.

3. Ontwikkeling

Cadeaus die ontwikkeling stimuleren doen het ook goed. Natuurlijk, speelgoed is leuk, maar weet je hoe leuk boeken zijn? Zeker in de decembermaand zijn er vaak boeken tegen een goede prijs te vinden in de winkels.

4. Geef tweedehands een kans

In kringloopwinkels en tweedehandszaken scoor je vaak hartstikke mooi speelgoed voor een prikkie. Zeker als het niet uit maakt of je cadeau helemaal nieuw is, kun je prima sinterklaascadeautjes scoren in een tweedehandszaak. Zeer geschikt voor boeken, speelgoed en items om de slaapkamer op te leuken.

5. Sport!

Wil je kleintje al lang op dansles, voetbal of handbal? Kijk of je hem een proefles (en als ze het leuk vinden een abonnement) op de sport naar keuze kunt geven. Natuurlijk, deze kosten zijn maandelijks, maar vaak geldt er een gereduceerd tarief voor kinderen. Bovendien is sport natuurlijk heel goed voor de ontwikkeling van je kleintje, doen ze er sociale contacten op en wie weet ontdekt-ie zo wel z’n talent. Zou toch leuk zijn als de Nederlandse Messi dankzij een sinterklaascadeautje ontdekt wordt.

Tip voor volgend jaar: begin door het jaar heen al met sparen voor cadeautjes. Als je gedurende het jaar al wat dingen koopt zodat het in de aanbieding is, scheelt dat in de dure decembermaand.

Lees ook: 7 sinterklaasblunders, want het gaat nog wel eens mis op pakjesavond

Beeld: iStock.com